Hampus Haga, kultur och fritidschef i Vårgårda kommun, försvarar omorganisationen.
Hampus Haga, kultur och fritidschef i Vårgårda kommun, försvarar omorganisationen. Bild: Vårgårda kommun

Kultur- och fritidschefen: ”Tror det här blir en nytändning”

Att Vårgårda kommun inte längre har någon aktivitetssamordnare har skapat oro bland äldre i Vårgårda. Men enligt kultur- och fritidschef Hampus Haga kommer det snarare att bli bättre för pensionärerna nu.
– Det här är ingen neddragning utan en omorganisation, säger han.

ANNONS
|

LÄS MER:Trevnaden – en efterlängtad mötesplats tillbaka

I samband med att AT nyligen besökte mötesplatsen Trevnaden uttrycktes oro över att Robert Almqvist tjänst har gjorts om, att det inte längre finns någon aktivitetssamordnare i kommunen. Någon som till exempel kan arrangera aktiviteter på Trevnaden.

Beslutet är kultur- och fritidschef Hampus Haga och han vill stilla oron:

– Robert har fortfarande ett uppdrag att jobba mot de äldre i Vårgårda i sin roll som folkhälsostrateg, förklarar han. Det här är ingen neddragning utan en omorganisation. Istället för aktivitetssamordnare har vi anställt en socialbibliotekarie på 50 procent och dessutom ytterligare en resurs. Vi tror verkligen att det här blir en nytändning för den här målgruppen med ett annat kvalitativt kulturutbud.

ANNONS

Men socialbibliotekarien jobbar väl bara för de boende på Kullingshemmet?

– Just nu är det bara för de boende, men vi håller på att ta fram en modell för hur vi ska nå ut till fler. Jag kan inte säga exakt hur det blir, men jag har stora förhoppningar om att det kommer att bli väldigt bra.

Hampus Haga betonar också att omorganisationen inte på något sätt beror på att man varit missnöjd med det jobb som Robert Almqvist har gjort.

– Tvärtom! Ingen skugga ska falla över Robert som har gjort ett fantastiskt jobb. Det här handlar om att ta vara på hans kompetens. Jag tror att det blir väldigt bra både för Robert och för Vårgårdaborna.

LÄS MER:Räkna med stök på biblioteket

LÄS MER:Patrik Ekelund sålde vandrarhem – till sig själv

ANNONS