Tingsrätten dömer en ung man till fängelse för flera stölder och misshandelsfall.
Tingsrätten dömer en ung man till fängelse för flera stölder och misshandelsfall.

19-åring greps efter stöldräd – sparkade väktare

Under en dag hann den unge mannen med att stjäla i åtta butiker – när han till slut greps blev han våldsam och sparkade en väktare.

ANNONS

LÄS MER:Buskörning med mopeder slutade i misshandel

Det är nu över ett år sedan en man i övre tonåren stal varor i åtta butiker i centrala Alingsås. Bytet blev bland annat livsmedel, kläder och smink. När den idag 19-årige mannen blev påkommen sparkade han en väktare som ingrep mot honom. Tingsrätten fäller honom nu för två stölder, sex ringa stölder och våld mot tjänsteman.

I början av året häktades mannen efter misstankar om att han varit våldsam och hotfull mot en närstående person. När det gäller de händelserna är det klarlagt att 19-åringen upprepade gånger har använt våld mot en kvinna i Herrljunga kommun. Det resulterar i att han fälls för fyra fall av misshandel, ett olaga hot och en skadegörelse. Tingsrätten fäller honom också för skadegörelse och grov stöld i Mölndal efter att han krossat en ruta och stulit en plånbok från en sovande man.

ANNONS

Tingsrätten dömer mannen till två månaders fängelse och skyddstillsyn. Han ska också betala 65 000 kronor i skadestånd. I samband med rättegången beslutade tingsrätten att 19-åringen ska släppas ur häkte och försättas på fri fot.

LÄS MER:Ramlade i ån - försökte rymma med motorbåt

ANNONS