Tingsrätten fäller en man för misshandel efter att han slagit till en kille i ansiktet. Bilden är ett montage.
Tingsrätten fäller en man för misshandel efter att han slagit till en kille i ansiktet. Bilden är ett montage. Bild: Thore Leykauff

Buskörning med mopeder slutade i misshandel

Buskörning med mopeder och en hetsig diskussion på Facebook – det slutade med att en oskyldig kille blev slagen i ansiktet av en man.

ANNONS

LÄS MER:Idrottsturnering slutade med misshandel

Under fjolårssommaren befann sig flera ungdomar, några av dem mopedister, vid hamburgerrestaurangen Max. Vid tillfället hade någon eller några av dem kört moped bland bostäder i närheten. Det var något som hade hänt tidigare, och som skapat en hetsig debatt i en Facebookgrupp.

Vid det aktuella tillfället gick en kvinna och en man ut för att konfrontera mopedisterna, med vad de ansåg vara en störande körning. Det slutade med att kvinnan blev påkörd av en moped, och att hon till mannen gjorde ett vagt utpekande om att det var ”han med keps” som var skyldig. Flera killar med keps fanns på platsen. När en av dem, oskyldig till påkörningen, skulle kliva fram och förklara vad som hade hänt fick han ett slag i ansiktet av mannen. Killen har själv vittnat om att det svartnade för ögonen av kraften i slaget.

ANNONS

Mannen som delade ut slaget har i tingsrätten erkänt gärningen och medgett ansvar för ringa misshandel. Han har själv uppgett att han agerade i aggression och att slaget var en tillrättavisande örfil utan full kraft.

Tingsrätten menar att det inte har framkommit några uppgifter om att killen har provocerat fram slaget. De anser vidare att det inte har varit fråga om en lätt örfil utan ett hårdare slag än så. Gärningen rubriceras därför som misshandel av så kallad normalgrad. Påföljden för mannen bestäms till villkorlig dom och samhällstjänst. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till killen.

LÄS MER:Svingade med baseballträ - utreder försök till grov misshandel

ANNONS