Två tonårskillar döms till ungdomstjänst efter ett bråk på en skola.
Två tonårskillar döms till ungdomstjänst efter ett bråk på en skola.

Idrottsturnering slutade med misshandel

Idrottsturneringen på en skola sluta med bråk i ett klassrum – nu fälls två tonåringar för misshandel.

ANNONS
|

Under fjolåret ordnades det med en idrottsturnering på en skola i Alingsås kommun. I efterhand uppstod en diskussion mellan några elever i ett klassrum. Det hela urartade i ett slagsmål och ett rättsligt efterspel där tre tonårskillar ställdes inför rätta.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att det ”har varit fråga om ett kortvarigt händelseförlopp som varit över på några sekunder”. Vad som är klarlagt är att en tonårskille gick fram till en annan elev och slog till honom med två slag i huvudet. I samband med det klev en annan elev emellan för att avstyra bråket, och han fick då ta emot flera slag mot kroppen. Ytterligare två killar anslöt vid angriparens sida, och även en av dem slog till den elev som försökte gått emellan för att hindra angreppet.

ANNONS

Ynglingen som inledde angreppet fälls nu för två fall av misshandel. En av dem som anslöt vid hans sida fälls för ett fall av misshandel. De båda tonåringarna döms till ungdomstjänst. Den tredje killen som stod åtalad friar tingsrätten helt från misstankar om brott.

ANNONS