Efter en kort åktur i en båt fälls en man för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilden är ett montage.
Efter en kort åktur i en båt fälls en man för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Bilden är ett montage. Bild: Karl af Geijerstam

Ramlade i ån - försökte rymma med motorbåt

Påverkad av narkotika tog sig den 49-årige mannen ut i en båt i Säveån – nu fälls han för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

ANNONS
|

Under fjolåret kom en 49-årig man cyklandes ner till Säveån och motorbåtsvarvet där han tog sig ut på en brygga och därefter ramlade i ån. Han klättrade sedan upp i en båt och lossade förtöjningen för att kunna ta sig över till andra sidan av ån. Han drog också i båtens reglage, men utan att lyckas få igång motorn.

Mannen har under en rättegång medgett omständigheterna och erkänt att han gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande genom att ta båten i besittning. Tingsrätten är dock av en annan uppfattning och slår fast att 49-åringen, som lyckades ta sig 60-70 meter med båten innan han stoppades, har gjort sig skyldig till tillgrepp av fortskaffningsmedel. Vid tillfället hade mannen närmade 30 gram amfetamin på sig och det resulterar i att han fälls för narkotikabrott, vilket han har erkänt. Han döms nu till skyddstillsyn och samhällstjänst. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle längden på straffet ha blivit fyra månader.

ANNONS

LÄS MER:Man stoppades i Nolhaga - misstänkt för ringa narkotikabrott

LÄS MER:Två månaders fängelse för rattfull chaufför

ANNONS