Lokalfotbollen jublar för snart kan division 3 för herrar och division 2 för damer dra igång.
Lokalfotbollen jublar för snart kan division 3 för herrar och division 2 för damer dra igång. Bild: Mikael Svensson

Fotbollen kommer starta i juni

Den breda fotbollsstarten kommer allt närmare. På onsdagen bestämdes det att tävlingsfotboll för förbundsserierna kan börja från och med 1:e juni.

ANNONS
|

LÄS MER:Glädjebeskedet: Förbundet ger tummen upp för träningsmatcher

Häromdagen meddelades det från Svenska fotbollförbundet att damernas division 1 och 2 samt herrarnas division 3 och uppåt kan börja träningsmatcha från den 1:e juni.

På onsdagen kom nästa steg mot en riktig fotbollssäsong då det blev klart att även tävlingsmatcher kan börja spelas i nämnda serier från 1:e juni.

Därmed ligger vägen öppen för en premiär i nämnda serier den 5-6 juni som varit målet sedan en kort tid tillbaka.

Förbundet skriver på sin hemsida:

“Den 12 maj meddelade Folkhälsomyndigheten att deras föreskrifter och allmänna råd från den 1 juni kommer att justeras på så sätt att idrottsföreningar tillåts genomföra enstaka matcher och tävlingar utomhus även för vuxna (icke yrkesutövande) idrottare.

ANNONS

Efter Folkhälsomyndighetens meddelande har Förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras från och med den 1 juni.

Förbundsstyrelsen har sedan tidigare beslutat att skjuta fram seriestarterna i nämnda serier till helgen den 5-6 juni, ett beslut som nu alltså kan verkställas.”

ANNONS