Från och med 1 juni får Gerdsken och Holmalund spela träningsmatcher.
Från och med 1 juni får Gerdsken och Holmalund spela träningsmatcher.

Glädjebeskedet: Förbundet ger tummen upp för träningsmatcher

Efter många dystra besked kommer nu ett positivt sådant. Från och med den 1 juni får fotbollsklubbarna på seniorsidan i distriktet spela träningsmatcher.

ANNONS
|

– Lidköping ringde oss här i dagarna och frågade om vi var sugna att åka upp dit på torsdag om två veckor. Det blir vår enda träningsmatch och jag ser verkligen den som ett bra test inför seriestarten som närmar sig med stormsteg, säger AIF-tränaren Niklas Klingberg.

Att serierna verkligen startar i juni verkar allt troligare. Dessutom talar allt för att det blir en komplett serie, som avslutas i mitten av november.

”Västra Götalandsregionen har förtydligat sina Corona-restriktioner och har godkänt att träningsmatcher för seniorlag kan spelas från och med den 1 juni. Beskedet innebär också att ett lag kan spela en match per kalendervecka. Observera att tisdagen den 8 juni är matchfritt datum", skriver Västergötlands fotbollförbund på sin hemsida".

ANNONS

Ett lag som dock väljer att avstå träningsmatcher är Holmalund:

– Lidköping var sugna på att möta oss, men vi tackade nej. Vi har en del spelare som är småskadade och med tanke på det tuffa spelschemat i inledningen av serien fokuserar vi på att träna oss i form. Vi har kört en hel del ”stort spel” på träningarna och det har fungerat bra, säger Mikael Öhman, tränare.

De lägre förbundsseriernas (herrar division 2 och 3 och damer division 1) startdatum är just nu satt till den 5-6 juni.

Distriktsserierna är beräknade att dra igång någon gång mellan den 11-15 juni.

ANNONS