Presskonferens i regionens hus med smittskyddsläkare Thomas Wahlberg och Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör. Bild från en tidigare presskonferens.
Presskonferens i regionens hus med smittskyddsläkare Thomas Wahlberg och Ann Söderström, hälso- och sjukvårdsdirektör. Bild från en tidigare presskonferens. Bild: Meli Petersson Ellafi

Nya lokala siffror: Så många coronasmittade finns i AT-området

I Alingsås finns det i nuläget 255 bekräftade fall av covid-19. En ökning med 41 fall den senaste veckan. I Vårgårda är samma siffra 75, en ökning med 19, och i Herrljunga 44, en ökning med 6.

ANNONS
|

LÄS MER:Standar: Stabsläget kvar över sommaren

Under torsdagsförmiddagen höll Västra Götalandsregionen pressträff med anledning av det nya coronaviruset. Medverkade gjorde Thomas Wahlberg smittskyddsläkare på Västra Götalandsregionen och Ann Söderström hälso- och sjukvårdsdirektör, Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande och Lars Backström VD Västtrafik.

Siffror presenterades på kommunnivå över hur många som bekräftats smittade av det nya coronaviruset.

I Alingsås finns det 255 laboratoriebekräftade fall av covid-19. I Vårgårda finns det 75 fall och i Herrljunga 44.

– Vi har en smittspridning i samhället, hela vår region, alla kommuner. Nu närmar sig midsommarhelgen med stora steg. Vi verkar få fint, härligt väder, men får dock inte glömma bort att vi har ett fortsatt ansvar att undvika sprida covid-19. Oavsett om det är midsommar eller fint väder. Man kan självklart vara ute om man har möjlighet, men det gäller att vi håller avstånd, undviker att trängas på midsommarfester eller sammankomster eller andra ställen där det samlas många människor, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

ANNONS

Johnny Magnusson (M), regionstyrelsens ordförande sammanfattade läget av coronakrisens verkningar i regionen.

– Det har varit en hanterbar situation, men vår personal har jobbat mycket hårt. Vi är skyldiga dem i smått och stort, inte bara de som arbetar inom pandemivården, säger Magnusson.

Han konstaterade också att man nu inte kommer fortsätta med dessa veckovisa pressträffar. På obestämd framtid skjuts de upp.

LÄS MER:Besöksförbudet förlängs på äldreboenden

LÄS MER:30 nya covid-dödsfall i Västra Götaland

ANNONS