Kullingshemmet, Vårgårda
Kullingshemmet, Vårgårda Bild: Jenny Schagerlind

Nytt coronautbrott på Kullingshemmet

Kullingshemmet i Vårgårda har råkat ut för ett nytt coronautbrott. Och den här gången är det en annan avdelning som drabbats. Minst fyra boende är smittade och tre i personalen inväntar provsvar.

ANNONS
|

LÄS MER:Två dödsfall med covid-19 på Kullingshemmet i Vårgårda

Det var under torsdagen som fyra covidprov från boende på Kullingshemmet kom tillbaka positiva. Smittspårning har inletts och tre i personalen är hemma i väntan på sina provsvar.

Kullingshemmet hade nyligen ett stort coronautbrott med 20 smittade personer. Men enligt Gunnel Wessbo, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vårgårda kommun, är det en ny avdelning på Kullingshemmet som nu drabbats.

Hur är hälsoläget för de smittade?

– Ingen är allvarligt sjuk, vad jag vet.

Hade de fyra boende som nu fått covid vaccinerats?

– Ja, alla fyra men de hade bara fått en dos och då kan man ändå få sjukdomen. Det är först två veckor efter andra dosen man har ett fullgott skydd.

ANNONS

Har du någon aning om hur smittan har kommit in?

– Nej, det är ju det som är det svåra att säga. Men den måste ju komma utifrån, antingen från personal eller anhöriga som kommer på besök.

Inga fall på Vårgården men två utbrott på Kullingshemmet nu, vad beror det på?

– Kullingshemmet är ett större boende med fler personer i rörelse. Det kan bero på det. Det är ju samma rutiner och skyddsutrustning på båda ställena, så där är det ingen skillnad.

LÄS MER:Kollegor på Kullingshemmet – men skilda åsikter om vaccinet

ANNONS