Bild: Jenny Ingemarsson

Ny kraftig coronaökning – 38 nya fall i Alingsås

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 fortsätter öka. I Alingsås har det den senaste veckan konstaterats 38 nya fall vilken nästan är en fördubbling jämfört med föregåendes veckas 22.

ANNONS
|

LÄS MER:Dos två kan tas på annan plats än dos ett – mer flexibel vaccinbokning

Under vecka 34 konstaterades 38 nya fall av covid-19 i Alingsås. Det är en ökning med 16 fall jämfört med föregående veckas 22 och är den högsta veckosiffran sedan mitten på maj. Det visar den senaste statistiken från Västra Götalandsregionen.

I Vårgårda hade man 7 nya fall under vecka 34 och i Herrljunga 2. Det är en knapp minskning i de båda kommunerna senaste veckan.

Den senaste veckan rapporterades totalt 1 362 fall i Västra Götalandsregionen – en ökning med 32 procent mot veckan innan. Statistiken visar att den största ökningen nu sker i åldersgruppen 10–19 år.

LÄS MER:Herrljunga svänger – vaccinerar också sina gymnasieelever

Vad gäller de som blir så svårt sjuka att de måste vårdas på sjukhus så har även de blivit fler i regionen den senaste veckan.

ANNONS

Senast den statistiken uppdaterades var på onsdagsförmiddagen och då hade Västra Götalandsregionen 68 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 16 på intensivvårdsavdelning (IVA).

Av dessa är 7 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 1 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 6 personer varav 2 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 34 personer varav 7 på IVA, Skaraborgs Sjukhus: 6 personer varav 2 på IVA och Södra Älvsborgs Sjukhus: 15 personer varav 4 på IVA.

ANNONS