Även gymnasieeleverna i Herrljunga kommer att få vaccinera sig mot covid på skoltid.
Även gymnasieeleverna i Herrljunga kommer att få vaccinera sig mot covid på skoltid. Bild: Falk Matilda (Alingsås Tidning)

Herrljunga svänger – vaccinerar också sina gymnasieelever

I början av veckan var någon organiserad covidvaccinering av Kunskapskällans elever inte aktuell. Men nu har man svängt. Nästa vecka kommer även gymmnasieeleverna i Herrljunga att få chansen att vaccinera sig under skoltid.

ANNONS
|

LÄS MER:Sundlergymnasiet vaccinerar sina elever: ”Nu slipper jag hemstudier i höst”

Som AT berättade igår pågår den här veckan vaccinering av Sundlereleverna i Vårgårda i skolans lokaler.

När AT pratade med Herrljungas bildningschef Annica Steneld i måndags var schemalagd vaccinering av gymnasieelever på Kunskapskällan inte aktuell.

Men under tisdagen togs ett nytt beslut. Gymnasieeleverna på Kunskapskällan ska också få covidvaccinera sig under skoltid, men inte i skolans lokaler utan hos Närhälsan som har sin vårdcentral tvärs över gatan.

– Vi är jätteglada för att Närhälsan kunde hjälpa oss med det här, säger Annica Steneld till AT på onsdagsförmiddagen.

I måndags sa du att det inte var aktuellt, vad hände?

ANNONS

– Vi ville det hela tiden, men hade bara inte kommit så långt i vår dialog.

Torsdag nästa vecka kommer de första eleverna att få gå till vårdcentralen för att få dos 1. Tanken är att vaccineringen sedan ska fortsätta tills alla elever som vill vaccinera sig har fått en tid.

Thereze Gunnarsson, Kunskapskällans rektor, är glad över beslutet. Och hon tror att de flesta ovaccinerade elever kommer att tacka ja till erbjudandet.

– Det känns jättebra såklart. Det tog två minuter efter att vi gått ut med informationen i V-klass så började de första anmälningarna att droppa in, konstaterar hon.

LÄS MER:Ungdomar erbjuds vaccination på Alströmergymnasiet

LÄS MER:Vaccinationskritik mot regionen

.

ANNONS