Bildningschef Annica Steneld hade önskat att gymnasiet kunnat hålla igång sin verksamhet som vanligt. Samtidigt tycker hon att det är självklart att följa regeringens rekommendation.
Bildningschef Annica Steneld hade önskat att gymnasiet kunnat hålla igång sin verksamhet som vanligt. Samtidigt tycker hon att det är självklart att följa regeringens rekommendation. Bild: Privat/Bosse Åström

Inspelade lektioner lösning på Kunskapskällan

Inspelade lektioner – det blir ett sätt att lösa undervisningen på Kunskapskällan i Herrljunga den närmaste tiden. Beslutet att skicka hem eleverna var inte enkelt, men samtidigt självklart tycker bildningschef Annica Steneld.

ANNONS
|

LÄS MER:Sundlergymnasiet skickar hem sina elever

Precis som på Sundlergymnasiet i Vårgårda har man i Herrljunga tagit beslutet att införa distansundervisning på Kunskapskällan från och med imorgon.

Blandade känslor

Även där ett snabbt beslut taget efter att regeringen offentliggjort sin rekommendation. Men det togs med blandade känslor, det medger Annica Steneld:

– Jag hade personligen önskat att vi kunde hålla igång verksamheten, så på det sättet var det inget lätt beslut, men vi följer ju de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och regeringen. Det gör vi hela tiden.

Upp till varje lärare

Även vuxenutbildningen i Vårgårda och Herrljunga skickar nu hem elever och kör undervisning på distans.

Annica Steneld förklarar att det är upp till varje lärare exakt hur man vill lägga upp undervisningen. En del kommer att använda sig av inspelade lektioner, men det blir också egenstudier med någon form av digital handledning av lärare.

ANNONS

Vi ska stötta på alla sätt vi kan, men jag tror också att lärarna kan hjälpa varandra mycket.

Tanken är att de lärare som är mer vana vid den digitala tekniken ska ge support till sina kollegor.

– Vi ska stötta på alla sätt vi kan, men jag tror också att lärarna kan hjälpa varandra mycket, säger Annica Steneld.

Håller öppet en extra dag

– Idag har vi en av våra sedan tidigare inplanerade stängningsdagar på gymnasiet. Därför kommer skolan att hålla öppet imorgon också, så att de elever som behöver hämta material eller träffa sin lärare kan göra det. Men det blir ingen undervisning på skolan.

Vad blir största utmaningen med det här?

– Jag tror att det blir för våra goa elever i årskurs 3, som kanske oroar sig för sina slutbetyg och vad de ska göra efter studenten. För även om man inte är ledig nu blir det kanske inte undervisning i samma omfattning som om de hade varit i skolan.

LÄS MER:Rekommenderar att gymnasieskolor stängs

ANNONS