Herrljungabon Torbjörn Sundell med sin hundvalp Thea, som försvann i Eggvenatrakten för drygt en vecka sedan.
Herrljungabon Torbjörn Sundell med sin hundvalp Thea, som försvann i Eggvenatrakten för drygt en vecka sedan. Bild: Privat

Bortsprungna hundvalpen Thea engagerar många

För drygt en vecka sedan försvann hundvalpen Thea under en skogspromenad i Eggvena. Sedan dess har många engagerat sig i den bortsprungna Herrljungahunden, både på Facebook och genom aktivt sökande i området där hon försvann.
– Man blir alldeles varm i hjärtat av all omtanke, säger Theas husse Torbjörn Sundell.

ANNONS
|

LÄS MER:Hunden GW spårade upp lastbilstjuvar

Nio dagar har gått sedan Thea försvann. Trots idogt sökande har den nio månader gamla hundvalpen ännu inte kommit till rätta.

– Vi har letat varje dag. Det är fruktansvärt! Man undrar om hon fortfarande går och letar efter oss, säger Herrljungabon Torbjörn Sundell.

Det var under en promenad i Eggvenatrakten den 2 januari som Thea, av rasen Bichon Havanais, sprang bort. Torbjörn gick Sju sjuars led med Thea och en av sina andra hundar, en pudel, då hundarna plötsligt stack i väg in i skogen, mot Långsjön.

Vi letade fram till 21 på kvällen.

Torbjörn tror att pudeln fick vittring på något vilt och att Thea hängde på. Han berättar hur han ropade på hundarna och att pudeln kom tillbaka efter tio minuter. Thea var däremot försvunnen.

ANNONS

– Vi letade fram till 21 på kvällen, säger Torbjörn som även gjorde en efterlysning på Facebook.

Fantastiskt vad människor kan ställa upp och ge av sin tid. Man blir alldeles varm i hjärtat av all omtanke.

Efterlysningen har fått över 200 kommentarer och drygt 5 000 delningar. Flera människor har också ställt upp och hjälpt till att leta efter Thea. Bara de senaste dagarna har ett 10-tal personer lagt 16-17 timmar på att leta i området där Thea försvann.

– Det är helt otroligt. Fantastiskt vad människor kan ställa upp och ge av sin tid. Man blir alldeles varm i hjärtat av all omtanke, säger Torbjörn.

De kan klara sig ganska länge och brukar hitta mat.

En av dem som har hjälpt till med sökandet är Åsa Åsegårdh från Borås.

– Jag har letat efter hund i tio år och hjälpt den här familjen en gång förut. Tyvärr har vi inte hittat ett spår efter Thea, säger Åsa till AT.

Hur länge kan en liten hund överleva ute i den här kylan?

– Kylan är inte värst, det är fukten. Men de kan klara sig ganska länge och brukar hitta mat. Det enda som är riktigt farligt för en hund på rymmen är trafiken. Det och vilda djur. Tyvärr finns det mycket vildsvin i det där området.

Varför tror du att engagemanget för Thea har varit så stort?

– För det första för att det är en valp, men även för att det är en liten hund.

Varken Åsa Åsegårdh, Torbjörn Sundell eller Theas matte Katarina Jacobson har gett upp hoppet om att finna henne vid liv. Deras förhoppning är att någon får syn på Thea och hör av sig. På onsdag görs också ett nytt sök med id-hund i Eggvena.

LÄS MER:Hittade katt och falukorv i försluten tvättkorg

LÄS MER:Maries hund Lumi attackerad av räv – inne i sovrummet

ANNONS