Hittade katt och falukorv i försluten tvättkorg

I söndags kväll gjorde Ingela Ceder, i Alboga, en udda upptäckt. I en väl försluten tvättkorg fann hon en liten grå kattunge – och en falukorv.

ANNONS
|

LÄS MER:Stängde in katt i garderob – får djurförbud

Det var när Ingela Ceder skulle få besök från sin systerdotter som denne såg att det stod något i vägkanten vid häcken. Det visade sig var en tvättkorg.

– Det var alldeles tyst. Så vi tog en sax och började klippa upp. Och i korgen låg en falukorv och en liten kattunge, säger Ingela.

Hon är inte så förvånad över att det kommer kattungar hem till henne. Hon är trots allt jourhem åt Evas katthem, i Skara. Det är tillvägagångssättet som hon finner mycket upprörande och märkligt.

Bild: privat

– Om ingen annan hade upptäckt den hade de stått där hela natten, säger Ingela, som konstaterar att det numera är en brottslig handling att överge en katt.

ANNONS

Vidare påtalar Ingela att det sedan den 15 juni finns en ny lag på plats, vilken säger att huskatter, som går utomhus, bör vara kastrerade.

Hade katten ätit något av falukorven?

– Nej, och den var större än honom. Och inget vatten hade han heller, säger Ingela, som uppskattar att katten är mellan 8 och 10 veckor gammal.

– Men sedan åt han med god aptit. Han fick mjölkersättning på nappflaska men han äter riktig mat också.

Hur mår han nu?

– Han mår väldigt bra och leker här hos mig.

Katten är nu i Evas katthems vård, kommer bli chipmärkt, försäkrad och vaccinerad för att sedan adopteras bort.

Har du varit med om något liknande?

– Nej, det har jag inte varit.

Katten är, enligt Ingela, helt tam och går på låda.

– Han är jättemysig.

Blir det svårt att skiljas från honom?

– Nej, jag är van att ha flera kattungar här för adoption, säger Ingela, och tillägger att man aldrig adopterar ut en katt om det inte finns katter sedan tidigare i hemmet.

– Många säger att katter är ensamdjur. Det stämmer inte. En katt på åtta veckor behöver en kompis i samma ålder eller en äldre katt som förebild.

LÄS MER:Kvinna får djurförbud efter flertalet brister i sin djurhållning

ANNONS