Bild: Robin Aron

Så gör Alingsås kommun med övertaliga vaccindoser

I Alingsås kommun har de vaccindoser som blivit över i första hand gått till brukare och i andra hand till sjuksköterskor och rehabpersonal.
– Vi har inte vaccinerat till någon som inte arbetar vårdnära, lovar Anita Hedström, vård- och omsorgschef.

ANNONS
|

På flera olika håll i landet har det rapporterats om att överblivna doser av vaccin mot covid-19 gått till icke-prioriterade grupper.

Bland annat har Hallandsposten skrivit om att två verksamhetschefer inom socialförvaltningen i Laholm fått vaccin, trots att de inte ingår i den prioriterade personalgruppen i fas 1 av vaccinationen mot covid-19.

Anita Hedström, vård- och omsorgschef i Alingsås kommun, menar att det är av högsta vikt att vaccindoserna går till rätt personer och lovar att kommunen följt reglerna.

– När sjuksköterskorna var på särskilt boende och i hemtjänsten så vaccinerade de till vaccinet var slut. Det innebär att fler brukare fick vaccin än vad antalet doser föreskrev, när de hade vaccinerat alla och fick doser över så har de använts till sjuksköterskor och till rehabpersonal. Resterande del har lämnats till Centrums vårdcentral, säger Anita Hedström, och fortsätter:

ANNONS

– Det är viktigt att vaccinet kommer till nytta och det måste användas till prioriterade grupper. Vi har inte gett vaccin till någon som inte arbetar vårdnära.

LÄS MER:Coronautbrott på flera äldreboenden i Alingsås

LÄS MER:Kommunen avvaktar med snabbtester för covid-19

LÄS MER:Kyrkorum kan bli plats för massvaccinering

ANNONS