Bild: Marcus Löfström

Utredningen av ny ishall snart klar

Pusselbitarna kring en ny ishall i Alingsås faller allt mer på plats. Inom några veckor hoppas fastighetsansvarige Bengt-Göran Kullner hos Alingsås kommun ha ett förslag färdigt att lägga på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord.

ANNONS
|

Kullner är den som jobbat med alla aspekter kring bygget av en ny ishall och nu börjar han se resultatet av det arbetet.

– Min utredning börjar bli klar men det är några procedurer som återstår. Än så länge handlar det bara om arbetsmaterial.

Är det något kring ditt arbete som du kan berätta om här och nu?

– Det vill jag helst inte göra än då det som sagt återstår några diskussioner. Idag har jag informerat KSAU om våra tankar och utifrån det ska jag skriva ett mer formellt förslag. Idag var det ett mer informellt och informativt möte.

ANNONS

Han berättar dock var utredningens fokus legat under processen:

– Det jag kan säga är att vi har varit väldigt fokuserade på att hitta lösningar i Nolhagaområdet i anslutning till befintliga anläggningar. Det är det spåret vi jobbat på. Men hur förslaget ser ut får vi återkomma till när handlingarna är klara och offentliga.

– Det är inga hemligheter egentligen utan jag är försiktig så det inte sker några förändringar fram till det faktiska förslaget. Det är fortfarande som sagt ett arbetsmaterial som ska formeras till ett förslag.

Även om ett färdigt förslag inom kort landar hos KSAU, är det inte samma som att vägen mot en ny ishall är spikrak, påpekar Kullner.

– I vårt förarbete har vi tittar på frågor, problem och hinder som kan uppstå på vägen och resonerat oss fram till hur vi ska runda dessa. Men vi är nära att kunna lägga ett förslag.

Kommer förslaget även innehålla uppgifter om eventuell kostnad för en ny ishall?

– Några konkreta summor finns inte just nu, utan det handlar mest om gissningar så man vet vad man pratar om för typ av pengar.

ANNONS