Padeljätten We are padel i rekonstruktion

Padelsporten har blomstrat under en längre tid, men nu är det betydligt dystrare tongångar. På torsdagen kom beskedet att en av landets största padelaktörer, We are padel, ansöker om rekonstruktion.
En av deras anläggningar finns i Alingsås.

ANNONS
|

Padelsporten har vuxit explosionsartat under senare år. Inte minst under pandemin såg sporten ett oerhört uppsving där mängder av anläggningar var fullbokade.

Den senaste tiden har dock branschen präglats av överetablering. På torsdagen kom beskedet att en av Sveriges största aktörer, We are padel (Wap), har lämnat in en ansökan om rekonstruktion till Örebro tingsrätt.

I ett pressmeddelande berättar företaget att det påverkas av ”överutbudet på den svenska padelmarknaden”.

– Vår bild är att situationen är utmanande för många bolag inom padel i Sverige. Marknaden behöver återställa rätt balans mellan utbud och efterfrågan, och de aktörer som förblir aktiva på marknaden ska kunna driva lönsamma verksamheter och kunna göra investeringar för att sporten ska växa, säger Pontus Gustafsson, styrelseordförande och grundare till Wap i pressmeddelandet.

ANNONS

Han säger vidare att företaget inte kan utesluta att verksamheter och medarbetare drabbas, men lämnar inga ytterligare detaljer.

Den dagliga verksamheten fortsätter som vanligt under processen och banornas tillgänglighet uppges inte påverkas i nuläget.

Wap har anläggningar över hela Sverige och finns på flera ställen på västkusten, bland annat i Kungälv, Stora Höga, Uddevalla, Sotenäs och Alingsås.

Det är ännu oklart om och hur dessa anläggningar kommer att drabbas av den ekonomiska krisen.

LÄS MER:Ny padelhall har öppnat i centrum – kika in i PDL Alingsås city

LÄS MER:Kika in i Alingsås nya padelanläggning – då öppnar hallen

LÄS MER:Anders skars blodig på padelbanan – ifrågasätter säkerheten

ANNONS