Nolhalla ishall är byggd på 1980-talet och det har länge varit diskussioner om att kommunen bör bygga en ny hall.
Nolhalla ishall är byggd på 1980-talet och det har länge varit diskussioner om att kommunen bör bygga en ny hall. Bild: Marcus Löfström

Isen var nollgradig – matcher flyttas till Vårgårda

Återigen fick Kultur- och utbildningsförvaltningen stänga Nolhalla när isen inte var tillräckligt kall. Problemen ställer dock till det för Alingsås Hockey som inte kan spela sina matcher hemma.
– De matcher som ska spelas i helgen har flyttats till Vårgårda, säger Ola Rosén, hockeytränare för klubben.

ANNONS
|

LÄS MER:Isen sprack i Nolhalla – skarp kritik: ”Saknar engagemang”

LÄS MER:Alingsåshem svarar: ”Hunnit med minimala åtgärder”

Det var på torsdagskvällen som en driftstörning fick maskineriet i Nolhalla att sluta kyla ner rinken. Successivt höjdes temperaturen och rinken blev för varm.

– Jag kan konstatera att det har varit en driftstörning och det uppmärksammade jag på fredag morgon. Då var det för hög temperatur på isen, säger fastighetsförvaltare Niklas Andreasson.

Kultur- och utbildningsförvaltningen som hyr hallen av Alingsåshem beslutade under fredagsförmiddagen att stänga hallen för verksamhet. Det resulterade i snabba puckar hos Alingsås Hockey som fick tänka om.

– Juniorlaget hade seriepremiär hemma så vi fick flytta matchen till Vårgårda. Och det kanske låter lätt men det ska flyttas över datorer till onlinesystem, domarna ska köras dit, hitta någon som kan spola isen och så vidare. Nu lyckades vi med det men det var kämpigt, berättar tränare Ola Rosén.

ANNONS

Ishallen ska under lördagen ha öppnat för verksamhet men Rosén berättar att klubbens helgmatcher är fortsatt bokade i Vårgårda. Men känslan är bitterljuv när hallen vanligtvis är full av liv.

– Man känner sig matt. Vi vill att någon tar ansvar! Det är rekordmycket barn i hallen nu, fullt på knatteträningarna och skidskolan, då är det tråkigt att behöva ställa in, säger Ola Rosén.

”En bottenlös kista”

Det har gått drygt två veckor sedan AT rapporterade om att Nolhallas is sprack under en match. Då, likt nu, konstaterade fastighetsförvaltare Niklas Andreasson att det hade skett en driftstörning.

Det har pratats om att det ska gå ett larm vid tillfällen likt detta. Har det larmats?

– Jag får inte några larm automatiskt men på fredagsmorgonen såg jag att det inte kommit några larm. Vi har ett pågående arbete med att få ut rätt larm men det är olyckligt och jag är minst lika ledsen som hockeyklubben.

Andreasson beskriver ishallen som en bottenlös kista där han hela tiden behöver balansera var han ska lägga pengarna. Samtidigt anser han att alla parter har ett gemensamt ansvar:

– Jag vill inte se det som att någon har det yttersta ansvaret utan vi har ett gemensamt ansvar att det är en så god drift som det går i en så gammal anläggning.

ANNONS