Helen Henriksson är ny ordförande i Vårgårda CK.
Helen Henriksson är ny ordförande i Vårgårda CK. Bild: Vårgårda CK

Henriksson fortsätter Jönssons arbete i Vårgårda CK

Helen Henriksson tar över ordförandeklubban i Vårgårda CK efter bortgångne Hans Jönsson.
– Vi lovade Hans att köra vidare med det jobb han lagt ner, säger Henriksson.

ANNONS

LÄS MER:Sorg efter Hans Jönssons bortgång: "Han var en genomärlig lagspelare ut i fingerspetsarna"

För en tid sedan gick Hans Jönsson, mångårig ordförande och eldsjäl i Vårgårda CK, bort i cancer.

Nu tar Helen Henriksson över ordförandeposten efter Jönsson.

– Det kändes lite som ett naturligt val eftersom jag varit med så länge och jobbat så tajt tillsammans med Hans. Jag har rört mig mellan World Tour-tävlingarna och verksamheten i övrigt, med träningar och tävlingar. Men nu får man väl inse att det handlar om att begränsa sig lite och dela med sig av arbetsuppgifterna, säger Henriksson.

Hur gick tankarna kring valet av dig som ordförande?

– Jag tror att det, åtminstone till en början, är bättre att jag tar den rollen än någon helt ny. Vi funderade ganska mycket tillsammans och spånade på olika lösningar och nu tar jag det. Man vill ju att allt vi gjort ska leva vidare, det lovade vi Hans ett par dagar innan han gick bort. Han sa att vi skulle köra vidare och det var en självklarhet.

ANNONS

Det är stora skor att fylla såklart?

– Ja men så är det, speciellt på det sättet som Hans jobbade och kunde sköta allt ideellt, och ändå hålla den nivån han höll. Det var hans person som låg bakom det, som driven och att han brann för cyklingen. Därför lade han så mycket tid.

– Men det är skillnad för oss. Hans sa ofta att han satt i traktorn när han ringde alla sina samtal och det kunde han göra hela dagarna. Det inser jag kommer ta mycket tid, så vi måste strukturera arbetet på ett sätt som passar mig och styrelsen bäst. Många gånger förlitade man sig på att Hans hade koll, vi fick bara informationen från honom om vad som är på gång. Det här blir ett nytt sätt att jobba.

Det måste kännas bra att ni kan driva vidare det här arbetet?

– Absolut! Det är för Vårgårda, bygden, cykelsverige och cykelvärlden som vår tävling behövs. Den har dessutom blivit bättre och bättre för varje år och nu har vi med allt från kommunen till banken och stora sponsorer. Produkten är lättare att sälja och det känns synd att inte Hans är med och får fortsätta se det. Vi har mycket jobb gjort men mycket kvar som ska utvecklas.

Hur ser ni på era tävlingar i dessa Coronatider?

– World Tour-tävlingarna är fortfarande ganska långt bort, just nu är vi mest oroliga för vår mountainbiketävling i maj som lockar 700 cyklister. Min man, Mikael, är tävlingsledare och han har kontaktat förbundet om saken. Det är en tävling utomhus men den samlar många människor. Precis som för många andra arrangörer tar vi det lite dag för dag just nu.

– När det gäller World Tour-tävlingen är det de olika ländernas besked som gäller. Den ligger i augusti samtidigt som ett OS tar slut. Om det nu blir något OS. Vi avvaktar helt enkelt.

ANNONS