”Mycket att packa upp när Taylor Townsend är spelklar”

Hej vad det går, Alingsås FC.
Det som ett tag kändes som ett ärende som inte bara kunde dra ut på tiden rejält utan kanske till och med helt gå i stöpet är nu klappat och klart på bara några veckor.

ANNONS
|

LÄS MER:Townsend spelklar för AFC

LÄS MER:Townsend: ”Innerst inne så visste jag att allt var lugnt”

Jag pratar såklart om värvningen av Taylor Townsend, den amerikanska forwarden som nu är heltidsanställd som fotbollsspelare av AFC.

Jag gissar att just hennes proffsstatus gjorde att hennes uppehållstillstånd snabbehandlades då det finns en så kallad gräddfil för liknande ärenden, och därför ser vi nu Townsend i den gröna tröjan kommande säsong.

Det finns mycket att packa upp här så vi får väl ta det i tur och ordning.

För det första får såklart AFC ett riktigt, riktigt vasst nyförvärv. Townsend har imponerat på träning sedan hon anslöt till laget och gjorde enligt uppgifter en riktig kalasstrut på frispark mot Jitex i helgen.

ANNONS

Med värvningen visar dessutom Alingsås FC allvar på något vis. Man ser inte bara till att behålla den trupp som gjorde framförallt en så fin avslutning på fjolårssäsongen utan överlag en bra insats som nykomlingar.

Townsend har imponerat på träning sedan hon anslöt till laget och gjorde enligt uppgifter en riktig kalasstrut på frispark mot Jitex i helgen.

Man kryddar den också med ett stort antal (finns det ens några fungerande mobilbatterier kvar hos herrar Robert Ranieli och Jerry Carlsson) namn som både breddar och spetsar truppen.

Men man skriver också fotbollshistoria i våra trakter då mig veterligen det aldrig funnits ett lokalt lag innan som officiellt haft en heltidsanställd spelare, ett proffs helt enkelt.

Det är såklart jäkligt häftigt att AFC vågar och lyckas, med extern finansiering, ta det steget och kanske blir det en vägvisare om det faller väl ut.

Men jag undrar också hur det påverkar lagdynamiken? Hur fungerar det när en spelare är heltidsanställd medan de andra inte är i närheten? Och vad händer om Taylor Townsend mot förmodan hamnar i en djup formsvacka?

Hur fungerar det när en spelare är heltidsanställd medan de andra inte är i närheten?

Det är bara spekulationer såklart, truppen hade enligt alla rapporter en grym sammanhållning under fjolåret och det ska mycket till för att något ska ändra på det.

Samtidigt – jag vet ju vem som kommer få lite extra ljus på sig i AFC den kommande säsongen. Om Taylor Townsend kan växa med det ljuset på sig så tror jag det kan bli riktig succé. Kanske kan till och med AFC kvala mot svensk fotbolls finrum?

LÄS MER:AFC ger inte upp hoppet om att Townsend spelar med laget

ANNONS