Eldsjälarnas arbete är guld värt, säger Marcus Löfström.
Eldsjälarnas arbete är guld värt, säger Marcus Löfström. Bild: SUVAD MRKONJIC

"Lik förbaskat vet man att eldsjälarna är redo att hjälpa”

De små gesterna är ibland de största och det behövs lite för att göra vårt jobb som sportreportrar så mycket lättare.
Det är en tanke som slår mig efter några hektiska dagar i lokalfotbollens tecken.

ANNONS
|

LÄS MER:"En intensiv premiärhelg som slutade med ett galet derby”

Den värld vi rör oss i på AT-sporten är verkligen varierande och det är det som gör det så roligt allt som oftast. Vi kan ena dagen bevaka en av landets bästa handbollslag inför tusentals åskådare för att andra dagen se på fotboll på en klassisk “vall” dit de sedvanliga 67 hemmafansen sökt sig.

Det är charmen med att vara sportreporter på en lokaltidning och gillar man inte de svängningarna har man fel jobb.

Dessa världar har dock en sak gemensamt – och det är att eldsjälarna är ryggraden i verksamheten.

Vi förväntar oss sannerligen inte mycket, jag och kollega Stål, när vi besöker arenorna i vårt område. Bara att bli insläppta, om man ska vara ärlig…

ANNONS

Så vi kommer inte till Mjörnvallen, Brogårdsvallen, Tånga hed eller Gerdskenvallen med en förväntan om uppdukad buffé, rykande hett kaffe och allting serverat.

Det kan vi inte förvänta oss, det får vi inte förvänta oss.

Men lik förbaskat vet man att eldsjälarna finns där ute på arenorna, redo att hjälpa till med det lilla de kan hjälpa till med.

Numera är den hjälpen mer värd än någonsin då vi ofta kommer bärandes på tunga väskor med kamera- och datorutrustning för att sända live.

Men lik förbaskat vet man att eldsjälarna finns där ute på arenorna, redo att hjälpa till med det lilla de kan hjälpa till med.

På Brogårdsvallen har en sådan som Magnus Öman sett till att fika varit på plats och sladdar framdragna när vi sänt båda Holmalunds hemmamatcher.

På Gerdskenvallen kan man räkna med att Lars “Godis” Johansson är blixtsnabb med att plocka fram båda lagens uppställningar.

Inför derbyt i fredags mellan AIF och Gerdsken hörde AIF:s Anders Hurtig av sig för att kolla om det var något klubben kunde bistå med inför vår sändning.

På samma arena vet man att AFC:s Carina Pettersson har koll på läget, före, under och efter pandemin och bara är ett samtal bort. Hennes hembakta silviakaka som serveras i paus är värd hela entrépengen och mer därtill vill jag lova.

Jag kan garantera att jag och kollega Stål inte tar er och den hjälp ni ger oss för givet.

Dessa är blott en handfull av de många eldsjälar som är så hjälpsamma och för oss så tacksamma att ha till hands när vi besöker idrottsplatserna.

Jag kan garantera att jag och kollega Stål inte tar er och den hjälp ni ger oss för givet.

Vi syns på arenorna även framöver!

ANNONS