Bild: MATHIAS BERGELD

Johan Elmander tillbaka i Örgryte IS

Alingsåsaren och tidigare storspelaren Johan Elmander kliver nu in i ett nytt uppdrag. I krisande Örgryte IS tar han nu plats i ledarstaben.

ANNONS
|

– Det känns jätteroligt, säger Elmander till klubbens hemsida.

Den tidigare Holmalundspelaren Johan Elmander har en minst sagt gedigen spelarbakgrund med spel i högsta ligan bland annat England, Frankrike och Turkiet på sin meritlista. Han har även gjort över 80 landskamper för det svenska herrlandslaget.

Nu tar han sig an ett nytt uppdrag och kliver in i ledarstaben i klubben där han slog igenom på bred front, Örgryte IS.

– Det är fantastiskt att Johan kommer in och visar att vi sluter upp för föreningen nu. Han kommer tillföra erfarenhet, energi och hjärta för fotbollen och inte minst föreningen. Vi vet att Johan kommer komplettera ledarstaben på ett bra sätt med sina egenskaper. Han kommer kunna dela med sig av sin spelarerfarenhet och stärka spelarna inför kommande utmaningar, säger sportchefen Igor Krulj till ÖIS hemsida.

ANNONS

ÖIS har det tufft i superettan och nyligen fick tränaren Keith Millen sparken och Sören Börjesson och Miguel Beas har tagit över laget. Det är tillsammans med dessa herrar som Johan Elmander nu går in som en del av ledarstaben.

– Det känns jätteroligt. Det ska bli intressant att få komma in i klubben på den här sidan efter att ha varit spelare innan. Jag hoppas kunna bidra med lite rutin och man har ju varit i lite olika situationer innan och jag hoppas kunna vara med kring laget och ge bra feedback och hjälpa både tränare och spelare att först och främst ta tre poäng imorgon.

ANNONS