Damjuniorlaget: Lisa Östensson, Julia Rosén och Stina Thern fick gå på prisutdelningen och få SM-plaketter för sin femteplats.
Damjuniorlaget: Lisa Östensson, Julia Rosén och Stina Thern fick gå på prisutdelningen och få SM-plaketter för sin femteplats. Bild: Privat

Alingsåsklubbens juniorer slutade femma i stafett-SM

OK Skogshjortarnas juniorer har för vana att sätta färg på de stora stafetterna. Helgens Svenska mästerskap var inget undantag.

ANNONS
|

I augusti vann Alingsåsklubbens framtidsnamn Ungdomens Tiomila. I helgen var det dags för en ny, framskjuten placering, när stafett-SM avgjordes i Nyköping.

Lisa Östensson på startsträckan hade ingen chans att hänga med Västerviks snabba starttjej, men höll ändå ihop det och skickade ut Julia Rosén på 15:e plats. Julia, som inte ens gick till A-final i lördagens individuella tävling, gjorde nu sitt livs lopp.

Hon susade förbi löpare efter löpare och med bästa tid på sträckan, kunde hon skicka ut slutsträckans Stina Thern på andra plats. Men Stina lyckades inte lika bra som hon gjorde dagen innan.

– Årets sämsta tävling, kommenterade hon besviket efteråt. Men en stark avslutning räckte ändå till en fantastiskt fin femteplats. Det överlägset bästa resultatet i damjuniorstafetten i klubbens historia.

ANNONS

– Det var roligt, säger tränaren Andreas Thern, konkurrensen bland tjejerna har ju ökat rejält de senaste åren. Kollar man på tiderna i damjuniorklasserna, så ser man ju att de håller samma tempo som de bästa damerna i huvudklassen.

För killarna blev det en tung tävling efter en grov miss på den första kontrollen, men sistasträckans Albin Sundström plockade 18 platser till en slutlig 32:a i mål.

Innan söndagens stafett hade man under helgen också avverkat SM i medeldistans. Av Skogshjortarnas tio deltagare, lyckades hälften ta sig till lördagens A-final. Bäst där blev Stina Thern, som, med ett i det närmaste prickfritt lopp, tog en fin sjätteplats.

Alingsås blev dock inte lottlöst när det gällde SM-medaljer, då alingsåsbon Elsa Jansson, som tävlar för Stockholmsklubben Järla, var med och tog ett silver i damstafetten.

LÄS MER:Orienteraren Karin Aneland-Thern om hjärtproblemen

LÄS MER:Fotbollsduon om att fasta under ramadan: ”Tufft i början”

ANNONS