AlingsåsNäringslivav Filip Landqvist, Veronika HohensteinBildextra: Så firar alingsåsarna fettisdagen – ”En stor dag””Semla ska vara semla, inga konstigheter.”
AlingsåsNäringslivav Katrin NiklassonDe öppnar nytt kafé i centrala Alingsås – ”Man ska känna sig som hemma”Kockarna vill få till ett kvarterskafé – men: ”Kan inte helt släppa maten...”
Alingsåsav Hjalmar ÖstbergSemmelkaos i Alingsås – rekordår för bagerierna: ”Helt galet”Många fikasugna alingsåsare. • Se alla bilder från fettisdagen.
VästsverigeNyheterav Anders Ylander, Filip Mitrovic, Lisa ThannerSemlans konstiga kusiner är här för att stannaPannkakor, wienerdeg och praliner – hybriderna har tagit över semmelsäsongen.
Krönikaav Jenny SchagerlindArbetsro och fysiska möten har blivit lyxOm när jobbet och privatlivet krockar – och ett planeringsmöte på Grand känns som paradiset.
Vårgårdaav Philip MauritzsonÄntligen dags för semlanBakverket kan få EU-skydd. Bagaren Jörgen: ”Ska vara en traditionell semla”
Krönikaav Jenny SchagerlindFör den här årstiden finns bara ett känsloläge”Har du också fått vårkänslor?”, hojtar hon från andra sidan vägen.
Västsverigeav Felicia HassanÅrets semmelnyhet är ovanligt svårsmältVarken söt, saftig eller snygg – men får positiva reaktioner.
AlingsåsNäringslivav Christina WagnerAlingsåsarens veganska semla välte en hel bakvärldSemmeltävling i Arlas regi stängdes ner • ”Jättestolta”
Alingsåsav Katrin NiklassonSemmelfeber i Alingsås – inte bara på fettisdagenI dag är det Fettisdagen och tusentals semlor kommer lämna Alingsås bagerier. Men alingsåsarna äter gärna semlor redan efter jul.