Under årets första åtta månader ökade antalet inkomna telefonsamtal till Närhälsan med 18 procent, jämfört med förra året.
Under årets första åtta månader ökade antalet inkomna telefonsamtal till Närhälsan med 18 procent, jämfört med förra året. Bild: Edvin Bergström

Efter pandemiminskning – nu söker allt fler vård

Under pandemin har antalet personer som sökt vård hos Närhälsan varit färre än vanligt, men den senaste tiden har trenden vänt och allt fler söker nu hjälp.

ANNONS
|

Under årets åtta första månader har primärvårdens verksamhet fortsatt varit präglad av pandemin. Under perioden har Närhälsan utfört hela 762 000 vaccinationer och tagit cirka 646 000 PCR-prover. Vaccinationerna har skett både på Närhälsans vårdcentraler och i ”hubbar” där flera vårdcentraler har samarbetat – samt i olika centrala lokaler där Närhälsan i samverkan med kommunerna tagit plats i exempelvis Knalleland i Borås, Scandinavium i Göteborg och Konserthuset i Vara.

– Närhälsan är en av de absolut största aktörerna när det gäller vaccinationsarbetet och PCR-provtagningen och vi spelar en avgörande roll i arbetet med att stoppa pandemin. Det är glädjande att se hur effektivt verksamheten fungerat, säger Monika Beiring, styrelseordförande i Närhälsan i ett pressmeddelande.

ANNONS

Efter att antalet personer som sökt vård hos Närhälsan varit färre än vanligt under pandemin har trenden vänt, och allt fler söker nu hjälp.

Under årets första åtta månader ökade antalet inkomna telefonsamtal med 18 procent, jämfört med förra året och under samma period utförde Närhälsan under perioden 1 873 950 besök vilket är en ökning på cirka 59 000 besök jämfört med motsvarande period 2020.

– Tidigare vågade många inte söka hjälp på grund av pandemin, men även de som inte var rädda avvaktade av hänsyn till andra. Det gör att trycket är större från alla håll nu.

ANNONS