En bild tagen från Bokmässans sista dag 2018.
En bild tagen från Bokmässans sista dag 2018. Bild: Anders Ylander

Bokmässan ställer om

Digital bildningshubb och litteraturfestival i samarbete med förlag och branschaktörer. Det är vad som blir av Bokmässan i Göteborg i september, coronaåret 2020.

ANNONS

LÄS MER:Torbjörn ger ut två böcker om mat och vin

LÄS MER:Dags att dyka in i böckernas värld

Det blir inte riktigt som vanligt i år. Bokmässan, som arrangeras 24-27 september, kommer ha ett program som streamas via flera mediehus och dagstidningar.

– Vi har ställt om det Bokmässan har gjort i årtionden – en fysisk Bokmässa – till något vi aldrig tidigare har prövat: en digital bildningshubb och en litteraturfestival, säger Frida Edman, ansvarig för mässan, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi är stolta över att vi i samarbete med förlag och andra starka partners kan presentera en kraftfull satsning där vi tar ansvar för att samtalet med fokus på litteratur och bildning ska fortgå.

Bokmässan 2020 består av två spår: Bokmässans bildningshubb den 24–25 september som lyfter aktuella frågor inom skolans och bibliotekens värld, och Bokmässans litteraturfestival den 26–27 september som presenterar ett program utifrån årets utgivning.

ANNONS

Bokmässans hemsida byggs ut med ett Bokmässan Play, en sida helt dedikerad till streamat innehåll. Alla sändningar kommer att ligga på Play-kanalen och vara tillgängliga utan kostnad för tittarna. Sändningarna sker i samarbete med bland andra Aftonbladet, Expressen, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet.

– Du kommer kunna sitta hemma i din soffa och ta del av över 100 välproducerade samtal som spelas in och livesänds från studios uppbyggda på olika ställen, säger Edman.

LÄS MER:Fem alingsåsare ger sina bästa karantäntips

LÄS MER:Underhållande när Leif GW Persson sågar Svenska Akademien

ANNONS