– Det är fantastiskt roligt, säger Pierre Åkerström, turist- och evenemangschef i Alingsås om de faktum att staden omnämns i The New York Times.
– Det är fantastiskt roligt, säger Pierre Åkerström, turist- och evenemangschef i Alingsås om de faktum att staden omnämns i The New York Times.

Alingsås på topplista hos The New York Times

När tidningen The New York Times listade 52 platser i världen som man verkligen ska besöka under 2020 tog Västsverige och Alingsås plats på listan.

ANNONS
|

Amerikanska tidningen The New York Times har släppt sin årliga lista över 52 platser som man bör besöka.

På listan återfinns besöksmål som Brittiska Jungfruöarna, Tokyo, Sicilien, Washington och Kuala Lumpur. På denna ärofyllda lista tar alltså Västsverige och Alingsås plats.

I motiveringen, skriven av journalisten Tim Neville, hyllar han bland annat hållbarhetstänket i Västra Sverige med Gotaleden mellan Göteborg och Alingsås i fokus och naturligtvis, sett med Alingsåsögon, omnämns även fika.

”En 70 kilometer lång vandringsled mellan Göteborg och den lilla staden Alingsås, som har fokus på hållbarhet. Tågstationer längs vägen gör det möjligt att vandra i etapper, utan bil. På vägen kan man stanna vid restaurangen Garveriet (i Floda) och ta en kaffe och en kaka, en fika som en del i resmålet, och möta lokalbefolkningen.”, är en del av det som omnämns i motiveringen.

ANNONS

Lyckats nå ut med budskapet

Pierre Åkerström är turist- och evenemangschef i Alingsås kommun och han ser omnämnandet i The New York Times som en fjäder i hatten:

– Det är fantastiskt roligt. Det måste vara ett tecken på att Alingsås har mycket att erbjuda till turister och att vi har lyckats nå ut med vårt budskap, säger han.

Tror du att folk från hela världen kommer vallfärda till Alingsås nu?

– Absolut! säger Åkerström och skrattar.

– Men skämt åsido att man bara nämns ger ringar på vattnet. På kort sikt kanske man inte kan se så stor effekt men i det långa perspektivet tror jag nog att det kan påverka antalet besök till Alingsås.

Andra skandinaviska platser som tagit sig in på listan är Köpenhamn, Grönland och Jevnaker i Norge.

ANNONS