Peter Andersson är vård- och omsorgschef i Vårgårda och säger till AT att man räknar med att börja vaccinera i början av nästa vecka.
Peter Andersson är vård- och omsorgschef i Vårgårda och säger till AT att man räknar med att börja vaccinera i början av nästa vecka. Bild: Niclas Jonasson

Vårgårda och Herrljunga hoppas kunna påbörja coronavaccinering nästa vecka

I Vårgårda och Herrljunga hoppas man komma igång med vaccinering mot covid-19 på särskilt boende i nästa vecka. – Samtliga har önskat få det, säger Berith Källerklint, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Herrljunga.

ANNONS
|

LÄS MER:Ny toppnotering i Alingsås – 266 nya coronafall

LÄS MER:Therese har slagits mot corona – både hemma och på jobbet

Flera kommuner har kört igång med vaccinering däribland Alingsås, men Vårgårda och Herrljunga får vänta på sin tur.

– Vi vet inget ännu, så vi går i väntans tider. Jag är själv skaraborgare och har märkt att man kör igång där, så det börjar dra ihop sig. Förhoppningsvis får vi besked under morgondagen (fredag) eller i nästa vecka, säger Berith Källerklint, MAS i Herrljunga.

Herrljunga har beställt så det räcker till alla på särskilt boende i kommunen.

– Samtliga har önskat få det, säger hon.

Peter Andersson är vård- och omsorgschef i Vårgårda och säger till AT att man räknar med att börja vaccinera i början av nästa vecka.

ANNONS

– Men det är oklart när. Vi har inte fått några leveranser ännu. Vi har en plan för att vaccinera brukare på boendena och har beredskap med sköterska och det behövs en läkarordination.

Vårgårda har beställt cirka 90 doser.

– Det finns brukare som tackat nej, säger Peter Andersson.

Varken Vårgårda eller Herrljunga har fått några besked om hur det blir med vaccinering av personal.

– Vi vill ha besked. Jag ska ha samverkansmöte med facket i eftermiddag (torsdag) och jag hade gärna kunnat ge dem ett svar, säger han.

Regionen har lagt ut arbetet på en extern part men kommunerna står redo att vara behjälplig med lokal och annan logistik.

– Vi har inte hört något från smittskyddet eller Folkhälsomyndigheten ännu, men det vore tacksamt om det gick fort, säger Berith Källerklint om personalvaccinering.

ANNONS