Jesper Blomqvist delade ut vinsterna i Vårgårda.
Jesper Blomqvist delade ut vinsterna i Vårgårda. Bild: Vårgårda kommun

Vårgårda firar – Vinstregn i Postkodlotteriet

Under juli månad gick det bra för Vårgårda kommun i Postkodlotteriet. Tillsammans har 379 vinnare vunnit 514 vinster, ett värde på omkring 3.5 miljon.
– Samtidigt har de varit med och stöttat 58 ideella organisationer, som i mars fick dela på en dryg miljard kronor, skriver Postkodlotteriet i ett mejl.

ANNONS
|

Sedan starten 2005 har Postkodlotteriet gjort över 1 300 svenskar till miljonärer. Under varma juli fick 16 vinnare ta hem vinster på ett värde över 100 000 kronor i Vårgårda.

– Det postnummer som vann mest är 447 32 i Vårgårda. Där har grannarna kunnat glädjas åt vinster för totalt 3 505 440 kronor, skriver Sophie Westerlund, pressansvarig på Postkodlotteriet.

Jesper Blomqvist, Postkodlotteriets vinstutdelare, har fått dela ut några av vinsterna i stan.

– Himla härligt med vinster till Vårgårda. Jag hoppas de lyckliga vinnarna gör något skoj för pengarna, säger Jesper Blomqvist.

”Ett välkommet tillskott”

Hela Vårgårda firade när fredagschansen kom till stan och vinsten per lott var 100 000. Några som var med och vann är Kurt Börjesson och Marie Tellin på Järnungsvägen.

ANNONS

– De bara ringde mig och sa att jag hade vunnit, berättar Kurt.

Tillsammans med ett guldbrev fick Kurt och Marie en vinst på 200 000 kronor. En efterlängtad och välkommen summa.

– Det kändes helt underbart. Jag ska snart gå i pension och Marie är redan pensionär, så detta är ett välkommet tillskott, säger Kurt.

Vad kommer ni göra för pengarna?

– Ja de hamnar på banken. Det är som man säger en guldkant på tillvaron för mig, säger Marie.

Paret berättar att de har varit med i lotteriet i drygt 20 år och nu har de alltså vunnit på sina två lotter. Och eftersom flera av grannarna på gatan också vann blev det fest.

– Det fanns de som hade köpt sex lotter så det vann 600 000, jag var inte hemma men det var fest på hela gatan, berättar Kurt.

ANNONS