VA-abonnenter i västra Vårgårda uppmanas nu undersöka sina kranar då det förekommer ett vattenläckage. Samtidigt har kommunen problem med autogiro för va-räkningar.
VA-abonnenter i västra Vårgårda uppmanas nu undersöka sina kranar då det förekommer ett vattenläckage. Samtidigt har kommunen problem med autogiro för va-räkningar.

Stan är full av vatten-problem

Vårgårda har dubbla va-problem just nu. Det rinner ut vatten någonstans i ledningsnätet på grund av en läcka, men det rinner inte in pengar på kommunens va-konto, på grund av autogirostrul.

ANNONS
|

LÄS MER:Centern ska tillbaka till 11 mandat

Kommunen söker nu en vattenläcka i området Hoberg-Lagmansholm-Östadkulle, där det rinner ut en kubikmeter vatten i timmen. Antingen handlar det om en läcka eller en ökad vattenförbrukning.

Det var i slutet av februari som den ökade åtgången av vatten märktes på överföringsledningen.

Kommunen uppmanar nu alla va-abonnenter i dessa områden att kontrollera sina vattenmätare. Mätarna ska stå stilla när alla kranar är stängda i fastigheten. Om mätaren rör sig trots att alla kranar är stängda, så kan det finnas en läcka i form av en rinnande kran eller toalettstol.

Det är inte första gången det försvinner vatten i Vårgårdas ledningsnät. I somras var förlusten så hög som 20 kubikmeter i timmen, problematiskt då det samtidigt rådde bevattningsförbud.

ANNONS

Kommunen skriver vidare att man lagade en vattenläcka på Fridhemsgatan i Vårgårda förra veckan, och vattentornet är nu återfyllt. Någon vattenbrist föreligger därför inte.

Samtidigt som det rinner ut för mycket vatten, så rinner det inte in betalningar till kommunen för vatten och avlopp. Kommunen skriver att det för närvarande är problem med autogiro. Felet ligger hos både kommunen och banken och yttrar sig i att inget belopp dras via autogiro. Man skriver att man just nu arbetar med att lösa problemet och beklagar eventuella problem det orsakar.

LÄS MER:Autoliv pausar leveranser till Ryssland

ANNONS