Birgit Kullingsjö ser fram emot vårens teaterföreställningar på Kulturen. ”Det är ett väldigt bra och omväxlande program”, säger hon.
Birgit Kullingsjö ser fram emot vårens teaterföreställningar på Kulturen. ”Det är ett väldigt bra och omväxlande program”, säger hon.

Så blir teatervåren i Vårgårda

Birgit Kullingsjö är stolt över vårens teaterprogram i Vårgårda och ser fram emot att möta publiken på Kulturen.
– Det var väldigt roligt när vi kunde träffas igen i höstas, och det känner vi nu med, att det ska bli härligt, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Vårgårdas spännande kulturvår

Precis som så många andra kulturaktörer har Vårgårda Teaterförening fått ställa in en hel del föreställningar under pandemin. I höstas lossnade det äntligen; de planerade föreställningarna blev av och de flesta sågs av ett 80-tal personer.

Nu är vårens program spikat och teaterföreningens sekreterare, Birgit Kullingsjö, konstaterar att biljettförsäljningen har dragit igång.

– Javisst, det har ringt en del men man kan ju också köpa biljett på plats. Det är ett väldigt bra och omväxlade program vi har.

Första programpunkten av fyra blir lördagen den 5 mars då bröderna John och Victor Dohlsten kommer till Kulturen med sin musikföreställning ”Lasse i Gatan”. En berättelse om den mytomspunne kaparen och affärsmannen Lars Gathenhielm, som dog blott 28 år gammal men dessförinnan hann med att bli adlad.

ANNONS

– Det är en nyskriven föreställning som har premiär nu i februari, berättar Birgit.

Söndag 20 mars blir det minioperett i form av föreställningen ”Champagnetårar” med en ensemble från Göteborgsoperan. Samma ensemble gästade Vårgårda så sent som i höstas, då med föreställningen ”Boye & Hörberg”.

Lördag den 2 april vankas nostalgi och poppigare toner då Femtingeteatern spelar sin ”Drömmen om folkparken” på Kulturen.

– De har gjort en story kring en folkparksturné och så blir det den musiken. De framför kända pärlor från 50-, 60- och 70-talet.

Teatervåren i Vårgårda avslutas onsdag den 18 maj med en föreställning som Birgit Kullingsjö tror kan locka alla åldrar. ”Hjärta och smärta, ett scenporträtt av Frida Kahlo” spelas då av Hanna och Felicia Sundblad.

– Frida Kahlo är ju en väldigt spännande person, menar Birgit. Hanna Sundblad har varit i Vårgårda förut, då porträtterade hon Blenda Nordström. Den här gången har hon med sig sin dotter också.

LÄS MER:Ylvas aktiva kvinnor tar plats på Galleri 33

ANNONS