Bild: Robin Aron

Ny minskning av fall i Alingsås – noll coronapatienter på lasarettet

Antalet nya bekräftade fall av covid-19 minskade minskade återigen i Alingsås den senaste veckan. Minskningen är marginell.

ANNONS
|

LÄS MER:Inbrott hos vattenskidklubben

Under vecka 40 konstaterades 16 nya fall av covid-19 i Alingsås. Det visar den senaste statistiken från Västra Götalandsregionen. Det är en minskning jämfört med veckan innan då det konstaterades 19 nya fall.

Även i Vårgårda ser det ut på ungefär samma sätt som föregående vecka. En viss uppgång syns dock och man går från 4 till 5 nya fall den senaste veckan.

Herrljunga rapporterades 6 nya fall under vecka 40 vilket är en minskning med 2 fall.

Totalt sett konstaterades 637 nya fall i Västra Götalandsregionen under senaste veckan, vilket också är en marginell minskning.

ANNONS

Vad gäller de som blir så svårt sjuka att de måste vårdas på sjukhus så minskar även dessa.

Senast den statistiken uppdaterades var på onsdagsförmiddagen och då hade Västra Götalandsregionen 40 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 2 på intensivvårdsavdelning (IVA).

Av dessa är inga personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 2 personer varav 0 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 28 personer varav 2 på IVA, Skaraborgs Sjukhus: 5 personer varav 0 på IVA och Södra Älvsborgs Sjukhus: 5 personer varav 0 på IVA.

Statistik visar nu att 76,6 procent av länets invånare från 16 år och uppåt är vaccinerade med två doser vaccin mot covid-19. Bland personer 80 år och äldre har den rekommenderade påfyllnadsdosen tagit fart. Nästan 12 000 av invånarna i länet har nu fått en tredje dos vaccin.

Bland invånare som är 16 år och äldre har nu 83,7 procent fått minst en dos vaccin och 76,6 har fått två doser.

– Det går fortfarande framåt men det ligger mer arbete än någonsin bakom varje nytt stick som ges. Den som vaccinerar sig skyddar sig själv och bidrar till att skydda andra omkring sig, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare på Västra Götalandsregionen i ett pressutskick.

LÄS MER:Draknästet – en försmak av det verkliga livet

ANNONS