Bild: Jenny Ingemarsson

Ny kraftig coronaökning i Alingsås – fyrdubbling i Vårgårda

Antalet nya coronafall fortsätter stiga i Västra Götaland efter semestrarna. SÅ även i AT-området. 22 nya fall av covid-19 har bekräftats i Alingsås senaste veckan och i Vårgårda mer än fyrdubblades antalet nya fall.

ANNONS

LÄS MER:Över 1 000 coronafall på en vecka – första gången på nästan tre månader

Under vecka 33 konstaterades 22 nya fall av covid-19 i Alingsås. Det är en ökning med 8 fall jämfört med föregående veckas 14 och är den högsta veckosiffran sedan mitten på juni. Det visar den senaste statistiken från Västra Götalandsregionen.

I Vårgårda hade man 9 nya fall under vecka 33 och i Herrljunga 3. Anmärkningsvärt är att Vårgårda gått från 2 till 9 fall på en vecka. En procentuell ökning med 450 procent. Dock ska alltid större skiftningar i mindre kommuner bedömas utifrån att få nya fall kan göra en procentuellt väldigt stor skillnad.

Totalt sett var det 1 030 nya coronafall i Västra Götaland förra veckan. Det är första gången på nästan tre månader som talet är fyrsiffrigt.

ANNONS

LÄS MER:Tredje dos till personer med nedsatt immunförsvar

Vad gäller de som blir så svårt sjuka att de måste vårdas på sjukhus så har även de blivit fler i regionen den senaste veckan.

Senast den statistiken uppdaterades var på onsdagsförmiddagen och då hade Västra Götalandsregionen 59 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 14 på intensivvårdsavdelning (IVA).

Av dessa är 8 personer på Sjukhusen i Väster, där Alingsås lasarett ingår, varav 1 på IVA.

På övriga sjukhus i Västra Götaland ser det i nuläget ut enligt följande: NU-sjukvården: 8 personer varav 2 på IVA, Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 29 personer varav 6 på IVA, Skaraborgs Sjukhus: 3 personer varav 2 på IVA och Södra Älvsborgs Sjukhus: 11 personer varav 3 på IVA.

ANNONS