Årets Diggiloopremiär var i Ronneby den 22 juli. Samma datum nästa år kommer Diggiloo-gänget till Vårgårda och Tånga hed.
Årets Diggiloopremiär var i Ronneby den 22 juli. Samma datum nästa år kommer Diggiloo-gänget till Vårgårda och Tånga hed. Bild: Kristofer Sandberg

Diggiloo landar i Vårgårda igen: ”Det är bästa stället”

Nu är det klart, Diggiloo kommer till Vårgårda även nästa år. 22 juli är datumet som den konsertsugne ska boka in i almanackan.
Artisterna avslöjas en efter en under december månad. Producent Patrik Krall är än så länge hemlighetsfull, men utlovar i alla fall ett riktigt dragplåster.

ANNONS
|

LÄS MER:En magisk afton när Diggiloo besökte Tånga Hed

Han ringer upp AT på mobilen från ett frostigt Stockholm. Konceptet Diggiloo, som alingsåsaren Patrik Krall har varit producent för ända sedan starten 2003, är väl inarbetat. Efter en inställd turné 2020 och en pandemibegränsad upplaga i år tror Krall att biljettsuget är stort nu.

– Jag tror att det är superstort, att det finns en enorm längtan efter det här som ingen fick uppleva 2020 och som blev väldigt begränsat den här sommaren.

I år testar gänget bakom Diggiloo ett nytt sätt att marknadsföra den kommande turnén för att skapa lite extra hype. Årets artister och andra nyheter kring Diggiloo 2022 kommer att avslöjas i en slags julkalender.

ANNONS

Lucköppningen startar på Diggiloos hemsida och i sociala medier imorgon, den 1 december, och håller sedan på fram till jul.

Så mycket som att det är en artist som döljer sig bakom första luckan kan Patrik Krall avslöja redan nu. Han droppar också lite andra ledtrådar...

Patrik Krall, alingsåsare och producent för Diggiloo-turnén.
Patrik Krall, alingsåsare och producent för Diggiloo-turnén. Bild: Kristofer Sandberg

– Åldern på årets artister är mellan 16 och 65 år. Jag är supernöjd med årets uppställning. Det blir några helt nya och några gamla, några som inte har varit med på länge.

Finns det något riktigt affischnamn, ett dragplåster?

– Det gör det. Sedan tror jag att namnet Diggiloo i sig och bredden också säljer biljetter. Jag tror att folk är väldigt trygga med att man får en bra upplevelse.

Nästa års turné blir den största någonsin med mellan 25 och 30 spelorter. Redan nu är det alltså klart att Vårgårda är en av dem. Efter två lyckade konserter på Tånga hed, 2019 och 2021, är det med glädje Diggiloo-gänget återvänder.

Vårgårda var en given ort?

– Ja, turnén bygger på att vi får hjälp av lokala krafter och Tånga har varit extremt bra på det. De gånger vi har varit där säger alla att det är bästa stället. Publikmässigt vill vi ligga runt 6000 för att det blir bäst kvalitet då, och det är inga problem att locka 6000 i Vårgårda. Vi har ett bra fäste i den regionen.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind träffade artisterna före sommarens show i Oxelösund. Här tillsammans med Patrik Krall och Per Andersson.
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind träffade artisterna före sommarens show i Oxelösund. Här tillsammans med Patrik Krall och Per Andersson. Bild: Kristofer Sandberg

Biljetterna släpps nu på lördag, den 4 december. Men Patrik Kralls egna drömmar sträcker sig bortom Sverige och sommaren 2022.

Du vill ta Diggiloo-konceptet utomlands?

– Ja, det är en dröm jag har haft länge. Det vore jättekul. Vi har ett väldigt unikt koncept som skulle funka bra med till exempel norska eller finska artister också.

Hur långt har du kommit med de planerna?

– Jag hade kontakt med ett italienskt produktionsbolag i Italien före pandemin. Jag kanske får ta upp de trådarna. Jag tror Diggiloo skulle funka bra i Italien!

LÄS MER:Tomteparaden skapade julstämning i Vårgårda

ANNONS