Områdepolis Erik Reiderstedt uppmanar till nyfikenhet om någonting i grannskapet väcker misstänksamhet och upplyser om polisens tipsfunktion.
Områdepolis Erik Reiderstedt uppmanar till nyfikenhet om någonting i grannskapet väcker misstänksamhet och upplyser om polisens tipsfunktion. Bild: Andreas Olsson

Tre bostadsinbrott med liknande tillvägagångssätt i Herrljunga och Vårgårda

Under de senaste veckorna har det skett tre bostadsinbrott i Herrljunga och Vårgårda. Samtliga har inträffat under nattetid då ingen varit hemma.
– Man kan befara att det kan hända igen, säger Erik Reiderstedt, områdespolis i Vårgårda och Herrljunga.

ANNONS
|

I juli har det i Herrljunga och Vårgårda skett tre bostadsinbrott med liknande tillvägagångssätt. Samtliga inbrott ska ha skett när målsägande inte har varit hemma och under nattetid.

Erik Reiderstedt, områdespolis i Vårgårda och Herrljunga, säger att det liknande tillvägagångssättet kan tyda på att det kan hända igen.

– När vi ser ett liknande modus upprepas under en kortare tidsperiod kan man befara att det kan hända igen, säger han.

Polisen vet inte än om det är samma gärningspersoner som har utfört inbrotten i Vårgårda och Herrljunga, enligt Erik Reidersted. Men han bekräftar att hela polisregion Väst har påträffat samma tillvägagångssätt vid ett flertal tillfällen under juni.

ANNONS

Vid inbrotten i Vårgårda och Herrljunga ska de misstänkta tjuvarna ha tagit mindre men dyrbara saker, till exempel smycken.

Så skyddar du dig

Erik Reiderstedt uppmanar till nyfikenhet om någonting i grannskapet väcker misstänksamhet och upplyser om polisens tipsfunktion. Han lägger också fram ett antal tips för att minska riskerna för att få inbrott.

– Eftersom inbrotten har skett när målsäganden inte har varit hemma är det bra att säga till grannar att man är bortrest. Försök också se till så att ditt hus ser bebott ut när du inte är där. Man kan till exempel se till att ha lampor som tänds och släcks med timer, grannar som tömmer posten och en radio på i köket, säger han.

I ett inlägg på ”Polisen Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda”:s Facebook-sida säger han även att rörelseaktiverad utebelysning vid entréer kan vara avskräckande för inbrottstjuvar.

Hur kommer ni jobba med ärendet framöver?

– Det är framför allt teknisk undersökning och analyser av spåren som hittas. Men även spaning efter gods som kan spåras tillbaka till brottsplatsen, säger Erik Reiderstedt.

LÄS MER:Trafikolycka med flera fordon – MC-förare till sjukhus

LÄS MER:Hästpremieringen i Gräfsnäs

LÄS MER:Hälsocoachen: Fem vanor för att må bättre

LÄS MER:Polisen beslagtog Martins antika opiumpipa – måste hämta den i Stockholm

ANNONS