Stolta – över Herrljunga och sina vinnarfoton

Ett prisbelönt proffs, en hängiven hobbyfotograf och en undersköterska inom hemtjänsten som råkade vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Bland vinnarna i kommunens fototävling ”Mitt Herrljunga” finns alla kategorier av fotografer. Gemensamt för dem alla är stoltheten över hembygden.

ANNONS

LÄS MER:Knäpp en bild av ditt Herrljunga

LÄS MER:Här är vinnarbilderna i kommunens fototävling

Som AT berättat tidigare kom ett 40-tal bidrag in till fototävlingen ”Mitt Herrljunga”, och av dem utsågs nyligen sex vinnarbilder.

Bilderna har nu förstorats och visas i en utomhusutställning vid Herrljunga station, som invigdes förra veckan. Tanken är att bilderna ska stå vid stationen i tre månader och sedan flyttas till någon annan plats i kommunen.

– Det är jättekul att utställningen är på plats nu, och den verkar uppskattad. Förbipasserande har sagt att det är kul att det händer något i Herrljunga och att det är fina bilder, säger Malin Bülling, kommunens kommunikatör och projektledare för tävlingen.

Jag skickade in flera bidrag och trodde nog att juryn skulle nappa på något.

En av vinnarbilderna, den från en vintrig morgon på Orraholmen, är tagen av Anne-Cathrine Cammersand. De senaste tre åren har foto varit ett stort intresse för Anne-Cathrine som ofta har med sig kameran på sina promenader i trakten.

ANNONS

– Jag skickade in flera bidrag och trodde nog att juryn skulle nappa på något, säger hon.

– Jätteroligt att vara en av vinnarna och ett bra initiativ av kommunen. Man blir delaktig och får själv dela med sig av det man tycker om med Herrljunga.

Robert Hellström, frilansfotograf som har vunnit flera priser för sina dokumentära musikbilder, håller med om att det var ett kul grepp av kommunen att arrangera en fototävling. Som relativt nyinflyttad Herrljungabo ville han delta och motivet föll sig ganska naturligt; ett träd i stadsparken.

De flesta har stått och funderat på hur den är tagen.

– Jag älskar grönområdena i Herrljunga och jag och barnen är ofta i parken och leker, berättar Robert vars foto är av det experimentella slaget.

– Jag var sugen på att ta en väldigt annorlunda bild. Det är en utzoomad 360-bild, fotad med en 360-kamera som jag annars brukar använda till bland annat musikvideor.

Bilden har inte lämnat betraktarna oberörda.

– Det är några som har kommenterat den, ja. De flesta har stått och funderat på hur den är tagen. Någon sa att det ser ut som framsidan på en fantasybok.

Ja, det är sjukt nog en mobilbild. Den blev väldigt vacker, jag är nöjd.

Men det är inte alla av vinnarna som är rutinerade fotografer. Att man också kan vinna fototävlingar med en mobilkamera och lite tur är Linn Alexandersson ett bra exempel på. Hennes sommarbild med vy över Sämsjön knäpptes på väg till en vårdtagare i hemtjänsten.

– Ja, det är sjukt nog en mobilbild. Den blev väldigt vacker, jag är nöjd. Jag visade den för vårdtagarens fru som hade hört om fototävlingen och sa att jag måste skicka in den, säger Linn och berättar skrattade att både hon och tipsaren är väldigt glada över vinsten nu.

LÄS MER:En världsrekordhållare gästade Herrljunga

ANNONS