Stiftelsen Herrljunga Industrilokaler tänker sälja en fastighet på Ölltorps industriområde för 9,7 miljoner kronor.
Stiftelsen Herrljunga Industrilokaler tänker sälja en fastighet på Ölltorps industriområde för 9,7 miljoner kronor. Bild: Philip Mauritzson

Stiftelsen gör mångmiljonaffär

Stiftelsen Herrljunga Industrilokaler är på väga att göra en av sina största fastighetsförsäljningar. Det handlar om industrimark till ett värde av 9,7 miljoner kronor men än så länge är det inte offentligt vilket det köpande företaget är.

ANNONS

Stiftelsen Herrljunga Industrilokaler är Herrljunga kommuns serviceorgan för att hjälpa industri i kommunen med ändamålsenliga lokaler.

På kommunfullmäktige förra veckan gav politikerna grönt ljus till stiftelsens ansökan att få sälja mark. Det handlar om en fastighet i Ölltorps industriområde på drygt 10 000 kvadratmeter. Härifrån ska nu Mobitec flytta till en annan fastighet i kommunen men vilket företag som köper är ännu inte offentligt.

Stiftelsens ordförande Bengt Ottosson säger till AT att det handlar om ett befintligt Herrljungaföretag.

– Vi är glada för den här affären för det fanns en risk att företaget skulle ha försvunnit u r kommunen. Därför är det positivt. Vi vill gärna locka hit företag, men det är inte så lätt, säger han.

ANNONS

Hur gör ni för att få industrier till Herrljunga?

– Vi har inte annonserat. Carl-Olof (Holmström, näringslivschef) försöker få hit företag. Ringer det någon och frågar om lokaler så försöker vi lösa det.

Bengt Ottosson konstaterar att den senaste markaffären på 9,7 miljoner kronor innebär ett bra pris för stiftelsen.

– Ett helt okej pris, det är inget underpris.

Han berättar att företag vanligtvis hyrköper fastigheter, men här handlar det om ett rakt köp.

Pengarna ska återinvesteras och närmast ska stiftelsen bygga åt Prefabtrappan.

ANNONS