Peter Danielssons klassiska Herrljunga-hyllning släpps på Spotify

För 18 år sedan skrev Peter Danielsson låten "Hem till Herrljunga igen".
En älskad låt som nu släppts i ny version på Spotify.
– Det här kommer att glädja många Herrljungabor, menar Peter.

ANNONS
|

– Det är många som har kommit fram och frågat: "När släpps den på Spotify?". Sedan får vi se hur många som streamar, det är ju en annan fråga, tillägger Peter som förstås är glad för att hans låt blivit så omtyckt genom åren.

– Ungdomarna spelar den ofta på förfester i Herrljunga och innebandylaget har den som sin inmarsch-låt. Det är roligt att den får leva kvar. Den är ju en hyllning till min hembygd.

"Hem till Herrljunga igen" skrevs redan 2001. Att den inte har släppts på Spotify tidigare har sin förklaring. Den skrevs nämligen som ett beställningsjobb åt Företagarna i Herrljunga, som betalade inspelningen och sedan dess har ägt låten.

ANNONS

Sjunger med sönerna

– Och man får inte göra covers på sina egna låtar förrän det har gått ett visst antal år. Men nu har det gjort det, förklarar Peter Danielsson.

Den version som släppts på Spotify är från en jubileumsshow i Vara konserthus där Peter Danielsson sjunger låten tillsammans med mina söner Johannes och Pascal, uppbackade av ett stort liveband.

– Det är lite countrystuk på den här versionen. Originalet var ju väldigt minimalistiskt, med bara två akustiska gitarrer och en bas, säger Peter – och avslöjar att en singel i fysisk form också kan vara på gång.

ANNONS