Emil Nygren och Maxine Nordlindh möttes i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Nu har de varit gifta i två år och blivit föräldrar till en liten tjej.
Emil Nygren och Maxine Nordlindh möttes i tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Nu har de varit gifta i två år och blivit föräldrar till en liten tjej. Bild: Privat

Kärlek vid första ögonkastet - nu har tv-paret blivit föräldrar

Hon skrämdes lite med några tidiga rymningsförsök men stannade till slut kvar i magen tiden ut. Nu har tv-kända Herrljungakillen Emil Nygren och hans Maxine Nordlindh blivit föräldrar till en liten flicka. Och naturligtvis var det kärlek vid första ögonkastet...
– Jag hade faktiskt småhoppats lite på en tjej, säger Emil till AT.

ANNONS
|

LÄS MER:Tv-paret väntar barn: ”Det känns så stort – och ändå inte”

Det var i SVT-programmet ”Gift vid första ögonkastet” Emil Nygren träffade Maxine Nordlindh 2019 och de två blev ett par.

I helgen föddes deras första barn, en flicka som tittade ut fem dagar efter BF (beräknat förlossningsdatum). Länge trodde de att hon skulle göra tidig entré, kanske till och med lite för tidig, och förberedde sig på att tillbringa den första tiden efter födseln på en neonatalavdelning.

– Ja, hon var ju sugen på att titta ut redan i vecka 31. Maxine blev inlagd då men de lyckades stoppa det. Sedan har vi åkt in och ut några gånger till, berättar Emil när AT ringer upp för att gratulera.

ANNONS

På Maxines instagramkonto har man kunnat följa lite av ”rymningsförsöken”. Där har hon också delat med sig av bilder på gravidmagen och tankar inför det stundade föräldraskapet. Att vara transparent kring graviditeten har känts bra, menar Maxine.

– Folk tycker ju att det är jättemysigt att se en gravid kvinna, och dessutom har jag mått väldigt bra under graviditeten. Jag har haft mycket kroppskomplex förut så därför har det känts som att det har fyllt en funktion. Det har varit som en enorm KBT-behandling för mig.

Emil och Maxine har delat även graviditeten med sina följare på instagram, framför allt Maxine.
Emil och Maxine har delat även graviditeten med sina följare på instagram, framför allt Maxine. Bild: Privat

Själva förlossningen gick bra även om den var 17 timmar lång.

Hur upplevde du det som pappa, Emil?

– Som man känner man sig ganska maktlös, att bara stå bredvid. Man kan inte göra så mycket mer än att hålla handen. Det säger väl alla pappor. Men ja, det är en stor grej. Jag är känslomässigt helt utpumpad nu.

Och det blev en flicka, visste ni om det?

– Nej, vi trodde att det var en kille och hade döpt honom till Sven. Nu vet vi inte alls vad vi ska ta för namn, skrattar Emil.

Det var ingen Sven utan en liten tjej som bodde i magen!
Det var ingen Sven utan en liten tjej som bodde i magen! Bild: Privat

Ni har inte gjort några namnlistor?

– Jo, tusen listor, haha! Men hon ändrar utseende hela tiden. Det är ett nytt ansikte man möter varje dag så vi får fundera lite till på namn, vad som passar henne, säger Emil och betonar att han absolut inte känner minsta besvikelse över att det inte var en son där i magen.

– Jag hade faktiskt småhoppats lite på en tjej. Jag tycker att den där far-dotter-relationen verkar vara så mysig. Jag tänker lära mig att fläta hennes hår.

Här flikar Maxine in att dotterns ”rejäla frilla” överraskade dem. Den hårfagra lilla prinsessan beskrivs i övrigt som ”superlugn”. Men även om hon mest äter och sover för tillfället är det förstås mycket nytt att förhålla sig till som nybliven förälder.

”Hon är snart tre dygn och jag kan inte längre minnas hur det var att inte vara pappa. Det här är det mest naturliga jag har gjort”, menar Emil.
”Hon är snart tre dygn och jag kan inte längre minnas hur det var att inte vara pappa. Det här är det mest naturliga jag har gjort”, menar Emil. Bild: Privat

När vi pratade sist var Maxine i början av graviditeten och du tyckte att det kändes så naturligt att bli förälder. Känns det likadant fortfarande?

– Ja, hon är snart tre dygn och jag kan inte längre minnas hur det var att inte vara pappa. Vad gjorde vi innan liksom? Det här är det mest naturliga jag har gjort, menar Emil. Jag har gått och tänkt på det där ett helt liv, hur det skulle kännas, om jag verkligen skulle trivas i föräldrarollen och bli en bra pappa. För det är ju ändå normen att man ska vilja ha barn. Nu är alla de tvivlen bortblåsta.

Den som väntar sig massor av bebisbilder på instagram nu kanske blir lite besviken. Emil och Maxine håller nämligen fast vid sitt beslut att inte visa upp närbilder på dotterns ansikte.

– Det finns något i mig som säger att hon ska få bestämma själv hur mycket hon vill bli exponerad i sociala medier. Jag har ju väldigt många följare. Kanske hon får ett eget konto som är bara för familj och vänner, resonerar Maxine.

Och så viktigaste frågan av alla, när ska familjens nykomling få se Herrljunga för första gången?

– Haha, vi får se! Det ligger högt på priolistan att ta hem henne till farmor för besiktning, försäkrar Emil.

LÄS MER:En dörrknackning som kan rädda liv

LÄS MER:Herrljunga får sin första snabbladdare för elbilar

ANNONS