Imorgon, fredag, blir det dansbandsmusik och quiz i Folkets Park.
Imorgon, fredag, blir det dansbandsmusik och quiz i Folkets Park. Bild: Jenny Schagerlind

Dansbandet Engdahls till Folkets Park i Herrljunga

Sedan mars 2020 har det inte dansats några danser på Folkets Park i Herrljunga. Men på fredag den 16 juli smygstartar parken med musik och quiz.
– Dansbandet Engdahls är på mini-turné och kommer hit för att spela, säger ordförande för parken Kjell Olofsson.

ANNONS
|

Pandemin har satt stopp för danserna på dansbanan i Herrljunga. Nu när vaccinationer delas ut i allt högre tempo och restriktionerna lättas får parken besök av dansbandet Engdahls.

– Det känns bra att äntligen göra någonting även om vi avvaktar lite med danserna. Om någon vecka börjar vi även med loppmarknaden utomhus, säger Kjell Olofsson.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Folkets park och dansbandet Engdahls som nu är ute på mini-turné.

– Det är ett sätt för dem att komma ut och spela trots att det inte blir några danser. Vanligtvis är de här ett par gånger varje år så det blir trevligt, säger Kjell Olofsson.

ANNONS

Vi hoppas såklart att det dyker upp lite folk. Det har redan ringt en del utanför Herrljunga som vill komma.

Kvällen kommer att inledas vid sex-tiden och hålla på fram till halv nio. Engdahls kommer att hålla i ett quiz och i pausen bjuds det på fika.

– Vi hoppas såklart att det dyker upp lite folk. Det har redan ringt en del utanför Herrljunga som vill komma, berättar Kjell Olofsson.

Vad tror du det blir för typ av quiz?

– Jag skulle kunna tänka mig att det kommer vara melodier eller textförfattare, i något sammanhang så. Det blir en musiktimma helt klart.

ANNONS