”Kränkningar på nätet kan ske när som helst inte bara under skoltid” säger utvecklingsledare Erik Thaning för Herrljunga kommun. Bild: Pressbild från Tjejjouren.
”Kränkningar på nätet kan ske när som helst inte bara under skoltid” säger utvecklingsledare Erik Thaning för Herrljunga kommun. Bild: Pressbild från Tjejjouren. Bild: Tjejjouren

Bjuder in till föräldracafé – fokus på ungas nätvanor

På tisdag eftermiddag bjuder Herrljunga kommun och Tjejjouren Väst in till föräldracafé. Under två och en halv timme kommer de föreläsa och samtala om våld bland unga och deras liv på nätet.

ANNONS
|

Den digitala kvällsföreläsningen kommer att lyfta kunskaper och verktyg hur vuxna och vårdnadshavare kan stötta barn och unga i deras liv på nätet.

– Det går helt i linje med vårt arbete om ungas nätvanor och att även föräldrar vet vad deras barn gör på nätet. Både vi, skolan och vårdnadshavarna har ett helhetsansvar, säger Erik Thaning, utvecklingsledare i Herrljunga kommun.

Efter föreläsningen bjuder Tjejjouren Väst även in till samtal på fritidsgården Freetime i Herrljunga.

– I samband med föreläsningen bjuder vi även in dig som vårdnadshavare till föräldracafé där vi fikar och samtalar om ungas liv och våld på nätet. Det är också möjligt att endast delta i den digitala föreläsningen på egen hand, skriver Herrljunga kommun på sin hemsida.

ANNONS

Initiativet är en del av kommunens likabehandlingsarbete som innebär att kommunen ska jobba förebyggande mot kränkningar och utsatthet på nätet.

– Vi tycker detta är en bra satsning som folkhälsostrategen har tagit fram. Kränkningar på nätet kan ske när som helst inte bara under skoltid. Vi tror att det finns ett mörkertal vi behöver jobba med, fortsätter Erik Thaning.

ANNONS