Besvärligt i trafiken – efter snöfallet

Under onsdagsmorgonen föll snön runtom i Västsverige och det är halt på vägarna. Flera olyckor har inträffat på E20 – och i Herrljunga kommun har en bil kört av vägen och krockat med ett träd.

ANNONS
|

Onsdagens snöfall ställer till det i trafiken, uppger trafikledningscentralen.

Strax innan klockan 12 larmades räddningstjänst efter att en bil slirat av vägen och krockat med ett träd på Alingsåsvägen i Ljung. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

Vid klockan 13.00 hade både räddningstjänst och ambulans lämnat olycksplatsen.

– Ingen person är förd till sjukhus och vare sig räddningstjänst eller ambulans är kvar på platsen, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarms Händelseinformation.

Ytterligare olyckor

En bil körde tidigare under onsdagen in i mitträcket på E20 mellan Ingared och Hästerydsmotet i södergående riktning, vilket ledde till stopp i trafiken. Räddningstjänst har nu lämnat platsen och trafiken rullar igen.

ANNONS

Halkan har ställt till med flera olyckor under onsdagsmorgonen. Bland annat ytterligare en olycka på E20 vid Västra Bodarna vid klockan 09 med en bil som kört in i mitträcket. Föraren fick hjälp av en bekant att åka in till vårdcentralen för kontroll.

– Han ska inta ha varit skadad men chockad, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Även där är olyckan nu uppklarad, uppger räddningstjänsten.

För den som ska ut i morgontrafiken är det bra att ta det extra försiktigt och hålla stora avstånd.

– Det är besvärligt. De stora vägarna saltas först. Det kan vara halt, säger Dennis Weiler vid trafikledningscentralen.

Texten uppdateras.

ANNONS