Bild: Totte Vesterlund

V:s tweet om S och Lööf lockade garv

Många spekulerar om vem som blir Stefan Löfvens ersättare som partiledare i Socialdemokraterna. Vänsterpartiet i Alingsås har lanserat en otippad kandidat.

ANNONS
|

Vänsterpartiet i Alingsås stod för veckans twitter-inlägg när man skojade om vem Socialdemokraterna bör utse som ny partiledare efter Stefan Löfven. Men det är inte Magdalena Andersson, Mikael Damberg eller Ardalan Shekarabi.

"Socialdemokraterna kan väl bara göra Annie Lööf till sin officiella partiledare? Hon är ju kvinna och har flera års erfarenhet av att leda det Socialdemokratiska partiet?”, skrev V på twitter.

Ett inlägg som i skrivande stund fått närmare 4000 gillande och drygt 400 retweets.

– Vi har ju en arbetsgrupp som jobbar med sociala medier. Först la vi den på Facebook sen på twitter, men vi visste inte att man skulle tycka den var så bra. Men den tog fart och folk tycker uppenbarligen att den är rolig, säger Marcus Wallin, vice ordförande i Vänsterpartiet i Alingsås.

ANNONS

Hur ser du på hur tweeten spridits vidare?

– Ja, gör man sig lustig på S bekostnad då kan ju högern och vänstern förenas. Det var väntat att den spreds från båda håll, säger Marcus Wallin

LÄS MER:Äntligen dags för kvinnlig statsminister

LÄS MER:Andersson är gruppledarnas favorit att ersätta Löfven

ANNONS