Viktor Wåhleman är återigen i HockeyEttan, och mår allt bättre.
Viktor Wåhleman är återigen i HockeyEttan, och mår allt bättre. Bild: Mikael Svensson

Viktor mår äntligen bättre – och tar för sig i HockeyEttan

Vindarna har vänt för Alingsåskillen Viktor Wåhleman.
Kampen mot sjukdomarna och en allt mindre press på sig själv gör att hockeyn känns lättare än på länge.

ANNONS
|

Backklippan Wåhleman återvände till moderklubben Alingsås inför förra säsongen med mängder av rutin från division 1-spel med Malung nedpackad i trunken.

Men trots närmare 30 matcher i den gröna tröjan blev inte säsongen alls som 23-åringen hade tänkt, på grund av envisa sjukdomar efter långtids-covid.

Idag mår han dock mycket bättre.

– Det har gått framåt hela tiden tycker jag. Men förra säsongen var det mycket sjukdomar, det är först nu det börjar kännas okej. Man var förkyld varannan vecka där ett tag, säger Wåhleman från hemmet i Karlstad dit han nyligen flyttat.

Vad säger läkarna? Är det bara din långtids-covid som gjort det?

ANNONS

– De säger väl inte så mycket om jag ska vara ärlig. Jag tycker inte jag fått ut så mycket av alla mina läkarbesök, inte mer än att de sagt att “det är som det är, det finns inget vi kan göra”. Det är någon form av astma som jag fått och det kom efter min covid-diagnos, men om jag har en stämpel som är långtids-covid vet jag knappt.

Ville alltid spela vidare

Trots att de ständiga sjukdomarna gjorde att han inte kunde göra sig själv rättvisa på isen, var det aldrig aktuellt att lägga skridskorna på hyllan.

– Så nära var det inte, jag vill ju ändå göra någonting! Vad annars ska man göra under vinterhalvåret? Man är van vid hockeyn och att komma ner och vara med laget.

– Sedan var det såklart jobbigt att vara sjuk så mycket som jag var.

Wåhleman tror Nolhalla, som AT rapporterat vid flera gånger är rejält sliten, inte underlättade.

– Ishallen är ju inte den bästa, det är den inte. Innan jag flyttade till Malung var jag sjuk rätt mycket också, så fort jag flyttade från Alingsås blev det bättre direkt.

Chansade

Viktor hade inga direkta planer på att fortsätta med ishockeyn på samma höga nivå som han var på innan flytten hem till Alingsås.

Men när flyttlasset packades igen, den här gången för fyra års studier i Karlstad där han pluggar till lågstadielärare, öppnades en möjlighet.

– Tanken var egentligen bara att jag skulle hit för att plugga. Men så har jag en kompis som spelar med Forshaga i HockeyEttan och jag skickade iväg en fråga till honom några veckor innan flytten. Det var mest på vinst eller förlust, om det fanns en plats i laget.

Tillbaka i HockeyEttan

Möjligheten till att känna sig för hos Forshaga, på den nivå han tidigare spelade med under åren i Malung, dök därmed upp.

– Vi kom överens om att jag skulle testa så skulle vi se hur det fungerar. Om kroppen höll och om de var nöjda med mig. Det har blivit speltid i alla tre backpar än så länge, berättar Viktor.

Är du klar för Forshaga nu?

– Haha, pappren är inte påskrivna än men det är mer eller mindre klart!

Forshaga har börjat säsongen i HockeyEttan Västra knackigt och står efter tre spelade matcher på blott en inspelad poäng.

– Det har inte gått jättebra men å andra sidan har vi inte släppt in särskilt många mål. Mot bra lag som Mariestad och Tranås har vi bara släppt två-tre mål, men problemet är att vi bara gjort ett framåt.

Hur har det gått för dig personligen?

– Helt okej ändå tycker jag. Jag känner mig lugnare på isen än senast jag spelade i HockeyEttan. Hockeyn var inte främsta anledningen till flytten som sagt, det var studierna. Då tänker jag mer att det får gå som det går, det är inte samma press som det var förra gången när jag spelade med Malung. Det känns väldigt bra.

LÄS MER:Alingsås får inte till det fullt ut: ”Vi saknar lite spets framåt”

LÄS MER:Föreningarna inför beskedet: "Vi begär inte mer än en ishall som fungerar”

LÄS MER:Fokus på fel saker när Alingsås Hockey föll i hemmapremiären

ANNONS