Väjde för älg i Långared – körde i diket

En bilist körde i diket – efter att ha väjt för en älg, enligt uppgifter till polisen.
Olyckan inträffade på väg 1985 i Långared under lördagsförmiddagen.

ANNONS
|

Klockan 08.56 på lördagsförmiddagen fick polisen in ett samtal från en bilist som kört i diket på väg 1985 i höjd med Långared.

– Inringaren ska ha väjt för en älg och kört i diket. Bilen körde på några stenar och fick skador undertill, men det blev inga personskador, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Polisen har inte åkt ut till olycksplatsen. Det har däremot räddningstjänsten gjort, men först i ett senare skede – med anledning av att bilen ska läcka olja.

– Det har runnit ut lite motorolja i vägkanten. Vi ska dit och se om vi ska gräva upp lite olja vid vägkanten. Det handlar om ett par spadtag, sa Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid klockan 09.40.

ANNONS

Vid 11-tiden var räddningstjänsten framme vid olycksplatsen.

– Bilen är flyttad. Det är ett väldigt litet utsläpp av motorolja som vi tar hand om där, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen.

Lite senare kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Vi sanerade det lilla utsläppet, som kom från en personbil, säger Björn van der Kaay, larm- och ledningsoperatör på Västra räddningsregionen, vid klockan 11.45.

ANNONS