Bild: Privat

Väg återigen översvämmad mot Stora Lygnö

Lygnövägen utanför Alingsås har återigen drabbats av översvämning. Göran Merenius som bor i området vågar knappt köra över den mest drabbade vägsträckan där vattennivån varit nästan 30 centimeter hög.

ANNONS
|

– Det här är ett återkommande problem. Vi är beroende av att kunna ta bilen för att kunna ta oss någonstans. Och den här vägen är den enda som leder ut till Boråsvägen, säger Göran Merenius.

I februari tidigare i år rapporterade Alingsås Tidning om Göran och den översvämmade vägen på väg ut mot Stora Lygnö. Då kunde han och hans fru inte lämna hemmet på en hel helg. Det myckna regnandet under hösten och den senaste tiden har gjort att problemen nu uppstått igen.

– Trafikverket gör inte sina åtaganden och ser inte till och löser problemet. Vi har kontaktat dem flera gånger men får inga vettiga svar. Efter kraftiga påstötningar från min fru var de ute i går (onsdag) och satte upp två varningsskyltar i alla fall, säger Göran.

ANNONS

Platsen där vägen är översvämmad ligger intill en liten sjö. Där finns ingen belysning.

"Se till att det löser sig"

Göran berättar att Trafikverket skyller översvämningen på en nybyggd grusväg som ligger intill platsen. En förklaring som han själv inte ger mycket för.

– Men om det nu skulle vara så att det är den vägen (grusvägen) som är problemet då får de väl ta kontakt med den som äger vägen och se till att problemet löser sig. Antingen får de göra de själva eller så löser vi det och fakturerar.

Under torsdagen hade vattnet sjunkit undan en del och Göran kom förbi med bilen på morgonen. Under onsdagskvällen var det däremot lurigare att köra över.

– Jag chansade och det gick bra. Men tidigare har jag kört över när det varit mycket vatten och det slutade med att jag fick laga bilen och de 3000 kronor som det kostade fick jag bekosta själv.

Vad tycker du vore den bästa lösningen på problemet?

– Dika ur och höja vägen -göra i ordning den helt enkelt. Det är skrämmande att det inte hänt något på så här lång tid, säger Göran Merenius avslutningsvis.

ANNONS