Bild: Svenska Spel

Storvinst på Lotto till Alingsås

Omkring tre miljoner kronor – det kan en lycklig Lottovinnare i Alingsås kvittera ut efter lördagens dragning.

ANNONS
|

LÄS MER:Lottomiljoner till Herrljunga

Lördagens Lottodragning resulterade i miljonregn över tre lyckliga vinnare. Två av vinnarna lyckades pricka in den rätta raden på Lotto 1. Utdelningen blev omkring tre miljoner kronor per rad.

– Tittar vi var spelen är inlämnade så var en av raderna på Lotto 1 spelad online i Norrköping, den andra raden lämnades in på Ica Maxi i Alingsås, säger Liselotte Fondelius, Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör, i ett pressmeddelande.

Även på Lotto 2 blev det rejäl utdelning. Där lyckades en ensam vinnare pricka in alla rätt, och kan därmed kvittera ut två miljoner kronor. Den raden var inlämnad i Säters kommun.

ANNONS

Vem den lyckliga miljonären i Alingsås är råder det fortfarande oklarheter kring.

– Nu blir det en spännande uppgift att söka de tre Lottospelarna som lämnat in lördagens vinnarrader. Den stora frågan är om det är ensamma vinnare eller ifall flera spelat ihop och ska dela på miljonerna, säger Liselotte Fondelius.

Under söndagskvällen fick Svenska spel kontakt med vinnaren i Alingsås, en man i 60-årsåldern som var ovetandes om vinsten och ännu inte hade rättat sin Lottorad när han kontaktades.

– Menar du att jag har vunnit? Att en av mina rader blev rätt?, utbrast mannen.

Mannen hade spelat för 52 kronor och fick 3 068 710 kronor i vinst.

– Wow, det är lite svårt att ta in det. Jag fick alltså sju rätt. Detta är andra gången som jag tog slumpmässiga nummer, sa mannen som också berättade för Svenska Spels representant att han aldrig brukar rätta sina rader förrän han lämnar in ett nytt spel.

LÄS MER:Dubbla storvinster till Vårgårda

ANNONS