Arkitekten Henrik Persson Hvarfner gjorde allt för att sälja in både lägenheterna och Ingared som område.
Arkitekten Henrik Persson Hvarfner gjorde allt för att sälja in både lägenheterna och Ingared som område. Bild: Jenny Schagerlind

Stort intresse för nya bostadsrätterna i Ingared

För ett år sedan var det säljstart för den första av parkvillorna på Ingareds höjd. I lördags gick startskottet för bostadsrätterna i hus nummer två. Och intresset var minst dubbelt så stort som sist.

ANNONS
|

Så stort att arrangörerna fick tänka om lite och lägga in en extra informationsträff i båthuset vid Nääs Fabriker. Calle Augustsson, projektledare på Rydlers Bygg, berättar att runt 50 sällskap dykt upp under dagen.

– Ingareds ängar var ett projekt som startade för några år sedan, med möjlighet till 150 bostäder. Nu är hälften av dem färdiga eller under produktion, och varumärket har blivit mer etablerat. Då blir också intresset större. Vi är ju flockdjur vi människor, och vill inte gärna vara pionjärer, säger han med ett leende.

Ökat intresse bland alingsåsare

Hur många som till slut anmäler sitt intresse för någon av lägenheterna i stora parkvillan återstår att se – man har fram till fredag på sig – men att Ingared är hett på bostadsmarknaden är tydligt.

ANNONS
I lördags var det säljstart för de nya bostadsrätterna på Ingareds höjd – och intresset stort. Två informationsträffar ordnades i båthuset vid Nääs Fabriker.
I lördags var det säljstart för de nya bostadsrätterna på Ingareds höjd – och intresset stort. Två informationsträffar ordnades i båthuset vid Nääs Fabriker. Bild: Jenny Schagerlind

– Av de som redan flyttat in i den första parkvillan är det många från Floda, Lerum och Partille, men nu ser vi ett ökat intresse bland alingsåsarna, konstaterar Calle Augustsson. Det är allt från pensionärer till folk i 30-årsåldern.

I den stora parkvillan – som hus nummer två kallas – planeras det för 17 bostadsrätter i olika storlekar. Allt från tvårummare på 55 kvadratmeter till sexrummare på 135 kvadrat.

Sålde in området

Huset ska byggas i nationalromantisk stil – med villakänsla, enligt arkitekten Henrik Persson Hvarfner. Lägenheterna på markplanet kommer att ha uteplats och en liten trädgårdstäppa. Och flera av de andra lägenheterna stora balkonger.

Inför spekulanterna i båthuset gjorde Henrik Persson Hvarfner allt för att sälja in inte bara huset utan också Ingared som område. Närheten till badstränder, en nyöppnad lanthandel och en väl fungerande skola var bara något av det som nämndes.

"Speciell känsla i maggropen"

– Första gången jag var i Ingared kände jag: "Det här kan nog bli bra men det här måste vi jobba på". När jag kommer till Ingared idag känner jag: "Det här är ett ställe där man vill bo!" Det är en väldigt speciell känsla i maggropen när man lyckas få till det på fyra år, menar Henrik Persson Hvarfner.

Efter fredag kommer Fastighetsbyrån Alingsås att börja skriva bokningsavtal med de som vill köpa en bostadsrätt i stora parkvillan. Om allt sedan går enligt planerna står huset inflyttningsklart hösten nästa år.

ANNONS