Arkivbild kyrkovalet.
Arkivbild kyrkovalet. Bild: Jonatan Gernes

Så gick det i kyrkovalet i Bjärke

Rösterna i årets kyrkoval är räknade även i Bjärkes församling och resultatet chockar inte någon. Flest mandat fick Kyrkligt samarbete med drygt 40 procent av rösterna.

ANNONS
|

Årets valdeltagande i kyrkovalet har varierat i AT:s utgivningsområde. Samtidigt som valdeltagandet ökade i Alingsås pastorat sjönk det i Herrljungabygdens församling och så även i Bjärke församling. Av 3 458 antal röstberättigade rapporterades 841 angivna röster varav 792 av dem var giltiga. Enligt resultatet ska valdeltagandet i Bjärke församling ha minskat med 0.68 procent.

Trots att färre i bygden röstade gjorde nomineringsgruppen Gränslös samverkan ett bra val och fick ytterligare två mandat i Bjärke församlings kyrkofullmäktige. De knappar in på nomineringsgruppen Kyrkligt samarbete som likt förra valet fick flest röster. Störst eller ej gör Kyrkligt samarbete ett något sämre val i år med 37 röster. De får dock behålla sina tio mandat.

ANNONS

Övriga nomineringsgrupper, Kyrkans framtid-Anten/Kvarnabo och Med kyrkan i tiden får vitt skilda resultat då sistnämnda ökar med ett mandat till skillnad från Kyrkans framtid-Anten/Kvarnabo som förlorar ett mandat.

ANNONS