Polisen utreder mord efter försvinnande – bilen hittad i Alingsås

En man i 45-årsåldern försvann från Hjällbo i Göteborg den 7 juli. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord. Mannens bil hittades den 21 juli vid Brobacka naturreservat.

ANNONS
|

Mannen har inte hörts av sedan eftermiddagen den 7 juli då han lämnade stadsdelen Hjällbo för att bege sig till Gråbo i Lerums kommun för att uträtta några ärenden.

Polisen har sökt efter mannen med bland annat polishelikopter och polishundar. En rad utredningsåtgärder har också gjorts.

Hans bil hittades den 21 juli på pendelparkeringen vid Brobacka naturreservat i Alingsås kommun. Det rör sig om en svart Volkswagen Polo.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mord då inget tyder på att mannen håller sig undan eller har försvunnit frivilligt.

– Jag kan inte gå in så mycket i detalj. Men med det vi har sett, hans digitala avtryck och så vidare, har vi kommit fram till den slutsatsen, säger Göran Sundström, utredningsledare polisområde Storgöteborg.

ANNONS

Är mannen känd av polis sedan tidigare?

– Det vill jag inte kommentera.

Myndigheten ber allmänheten att höra av sig om eventuella iakttagelser från pendelparkeringen vid Brobacka naturreservat, och andra uppgifter rörande ärendet.

ANNONS